I helgen gikk Trondheims egen musikkfestival av stabelen, nemlig Pstereo. Festivalen strekker seg over tre dager, og er plassert rett ved byens mest populære Pokestop, nemlig Nidarosdomen. Vi i Rubato dro til Trondheim for å sjekke ut hvordan trøndere har det på festival, og hva siste stopp på sommerens festivalturné kunne by oss på. For nå er vi egentlig ganske lei av festival, og den samme, gamle line-upen.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Etter å ha reist rundt på diverse festivaler i sommer har vi i redaksjonen merket at det er nesten de samme artistene som spiller på alle festivaler. Skru på «Rett opp og ned» en gang til, og jeg er på vei til å kaste opp. Stemmen til Ary er fin den altså, men hvordan kan hun ha klart å bli booket til nesten samtlige festivaler ved å kun ha gitt ut en offisiell singel selv (greit nok, vi var med på å hype henne som en av artistene som folk skulle se opp til i 2016)? Uansett, Pstereo hadde nettopp disse gjengangerne på plakaten; Lars Vaular, Ary, Highasakite og Sondre Justad. Eller… Vent nå litt. Hva gjør det spanske bandet Hinds og østkystrapperne The Underachievers på plakaten? Takk og lov. Det finnes noen friske pust på plakaten.

Torsdagen ble sparket i gang av Lofotens store stønn, Sondre Justad. Vi i Rubato har opplevd den joviale nordlendingen flere ganger i sommer, så vi begynner å kjenne igjen settet hans. Det gjorde vi også da Lars Vaular, og resten av NMG/G-crewet, entret scenen torsdag kveld. Til tross for at Lars Vaular kan bli litt ensformig etter tre-fire ganger, leverte bergenseren faktisk et veldig bra show, sammen med Store P og Girson. Det virker som han har løftet seg betraktelig siden opptredenen han hadde tidligere på Roskilde i sommer.

Som de sa til oss på Roskilde; «Vi spiller 75 minutter med hits».

Etter Lars fortsatte Todd Terje festen på Kanonscenen, hvor også den anerkjente dj-en og produsenten gjorde en betraktelig bedre figur enn da vi så han på Vinjerock. Til vår store glede spilte han også sin nyeste remix «Dra Te Hælvete», som lett setter dansefoten i sving. Publikum var også en del annerledes enn på Vinjerock, der hvor turer og fjellbukser var viktigst. Nå danset publikum som bare det, og tok med seg den frie dansen fra Todd Terje sin musikkvideo til overnevnte sang. Det var rett og slett deilig og befriende å se på.

(saken fortsetter under videoen)

Spanjoler og storstilt laser
På fredagen var det flere høydepunkt på plakaten. Kakkmaddafakka åpnet konsertkvelden med å gi oss, som alltid, en konsert som engasjerte publikum. Som de to brødrene i bandet sa til oss på Roskilde; «Vi spiller 75 minutter med hits», og det gjorde de virkelig. Om du ikke har kjennskap til Kakkmaddafakka, eller har hørt så mye på dem før, anbefaler vi å sjekke dem ut. En av våre utsendte på Pstereo kunne virkelig føle sangene til KMF da «Forever Alone» dundret over anlegget, mens han satt bakerst for seg selv og sang for full hals.

Videre sjekket vi ut det spanske garagerockbandet Hinds, som spilte for et litt tregt publikum på Kanonscenen. Det kan selvfølgelig ha noe med at de fleste ikke har vært borti musikken deres tidligere, men de strålte på scenen. Det må nevnes igjen, men Pstereo må faktisk få tommel opp for at de booker såpass ukjent, og attpåtil fra Spania.

Fredagen ble avsluttet av Highasakite, da de stelte i stand en festaften uten like. De lagde et forrykende show på Øya, og hadde en av de beste opptredene i Tøyenparken tidligere denne måneden. Highasakite leverte nesten et like bra show denne helgen, og man blir nesten «High as a kite» når gruppa smeller i gang med lysshowet sitt.

Så kom lørdagen, og helgens store skuffelse ble et faktum. The Underachievers, som egentlig var et friskt pust i programmet, skuffet så til de grader. Først rappet AK og Issa Gold i kanskje 5-10 minutter før de stakk fra scenen. Deretter fortsatte det som kunne virke som et evigvarende dj-sett store deler av konserten. Rapperne forsvant rett og slett fra scenen, men kom tilbake på slutten for å gjøre et par låter. Da de hadde en låt igjen skrudde lydmannen av lyden, slik at de ikke fikk fullføre. De hadde gått over tiden, og oppførte seg rett og slett som noen kjipe drittunger. Greit nok, de er amerikanske rappere, men det går an å oppføre seg for den norske fansen. Vi gikk bort til lydmannen for å høre hva som var årsaken, men han var ganske frustrert på hele situasjonen. De hadde gått over streken tiden, og oppførte seg veldig kjipt. Definitivt helgens største skuffelse.

Det var Cezinando som avsluttet helgens tredagersfestival. Urørtvinneren underholdte oss mer enn DumDum Boys, selv om det antagelig var de mange ønsket å se denne lørdagskvelden. En verdig avslutning, etter den store skuffelsen rett før.

Helgens konsert: Todd Terje

Helgens skuffelse: The Underachievers

_DSC3934

_DSC3935

IMG_6431

IMG_6439

IMG_6489

_DSC4026

IMG_6540

_DSC0002

_DSC0065-2

_DSC0069

_DSC0071

_DSC0075

IMG_6602

_DSC0005

_DSC0037

_DSC0063

_DSC0080

_DSC0086

_DSC0028

_DSC0090

_DSC0093

_DSC0100

_DSC0074

_DSC0077

_DSC0107

_DSC0183

_DSC0193

_DSC0207

_DSC0223

_DSC0246

_DSC0312