I går gikk startskuddet for årets festivalhøydepunkt, nemlig Øyafestivalen. Etter å ha fått melding om flere avlysninger i forkant av festivalen, hvor Travis Scott var den største skuffelsen, var det likevel flere artister man kunne glede seg til på dag en av festivalen. Blant dem fant vi Aurora, M83 og Kaytranada.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Ja, for det var en skuffelse da meldingen kom om at Travis Scott avlyser Norge for andre året på rad. Et av festivalens store høydepunkt kom ikke til Stavernfestivalen i fjor heller. Det var kanskje også derfor mange gledet seg til å se han, men jaja, sånn er livet. Etter å ha felt et par tårer kom vi på at det var flere gullkorn på programmet. Heldigvis.

Først ut var Aurora. Den bergenske yndlingen trollbant vår anmelder tidligere i sommer også, så lista var derfor lagt høyt da den blonde bergenseren entret Amfiet i går ettermiddag. 20-åringen virket til å ha stålkontroll på scenen gjennom hele konserten. Den klokkeklare stemmen og den søte fremtoningen gjør at man blir skjelven i bena. Man blir etter hvert nødt til å finne seg en gresstust man kan sitte på for å bare nyte konserten, noe som ikke er så lett, i og med at det satt folk overalt! En annen ting som må legges til hos Aksnes er at det virker som om hun tar alt personlig. Hun virket å bli oppriktig rørt av å se at så mange hadde tatt turen til Tøyenparken denne onsdagen.
Terningkast: 5/6

En annen artist mange har fått sin elsk på i løpet av 2016 er den svært forsiktige trønderen Ary. Ary feiret bursdagen sin på Øya i går, noe som endte med at teltet sang bursdagssang for henne.

Et søtt øyeblikk, som definitivt var veldig rørende.

Videre fortsatte kvelden til kongen av grime, Skepta. En rolig og avslappet Skepta takket pent nei til et bilde da han tok en rolig tur foran scenen et kvarter før showet. Helt alene gikk han og kjøpte seg en øl, før han spaserte rolig bort til superfansen som hadde flokket seg foran scenen 30-40 minutter før konserten. Det hadde vært konge å se om han ikke hadde blitt gjenkjent, men den gang ei. Uansett, stilig å se en artist av hans kaliber ta seg tid til fans rett før han skulle entre scenen. Et stort pluss.
Engelskmannen høstet flere poeng da han lagde et forrykende show med hitlåtene «Shutdown», «Man» og «That´s Not Me». Rapperen leker med publikum gjennom hele konserten, og utpeker de mest energiske i crowden til hans «energy-crew».

Dessverre krasjet slutten av Skepta sin konsert med starten av Mats Wawa sin, og siden Oslo-bandet har fått tildelt den minste scenen regnet jeg med at de ikke hadde fått den lengste spilletiden heller. Turen gikk derfor videre til Biblioteket, hvor det langhårede bandet står på scenen. De leverer en helt middels konsert, hvor jeg savner enda mer leking med publikum. Vokalisten dekker ansiktet med det lange håret sitt stort sett gjennom hele konserten. Kanskje en gimmick, men personlig vil jeg gjerne se hvem som synger.

Siste artist på programmet var den kanadiske dj-en og produsenten Kaytranada. Øya beskriver han som en hiphop-produsent-stjerne, og det var utvilsomt det han var i går. Han leverte dansbare og lekne rytmer, som fikk et halvfullt Sirkus til å danse rundt. En helt enestående avslutning på dagen. Til tross for at Kay spilte opp til dans denne onsdagskvelden, sank temperaturen betraktelig. Det kan derfor være meget lurt å ta med seg en varm genser og jakke om du har tenkt til å ta turen til Øya de kommende dagene.

I tillegg til de overnevnte må vi ikke glemme Anthony Gonzales og resten av det franske bandet M83, som fylte Sirkus til randen, da de åpnet opp for fest i går kveld. Publikum på fremste rad sto og smilte konstant gjennom hele konserten (hvertfall gjennom de tre første låtene, da jeg fikk lov til å ta bilder helt fremst).

Alt i alt levde dag 1 på Øya opp til forventningene. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Her kan du se bilder fra gårsdagen, i tillegg til et par bilder fra Death Team sin konsert fra KlubbØya på Blå! Ses etterpå, folkens!

_DSC1276

_DSC1285

_DSC1312

_DSC1337

_DSC1379

_DSC1395

_DSC1412

_DSC1469

_DSC1490

_DSC1497

_DSC1499

_DSC1505

_DSC1517

_DSC1518

_DSC1552

_DSC1576

_DSC1586

_DSC1594

_DSC1620

_DSC1634

_DSC1638

_DSC1613

_DSC1642

_DSC0960

_DSC0995

_DSC1092

_DSC1195

_DSC1196