Da er dag 4 over, og Øyafestivalen dessverre slutt for denne gang, etter at Kvelertak og Grace Jones avsluttet fredagskvelden med hvert sitt spektakulære show.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Tårene er tørket etter at siste skrik fra Kvelertak markerte slutten på årets festival i Tøyenparken. Fredagen kunne by på artister som storsjarmøren Sondre Justad, hvor (overraskende nok) 80 % av publikum var jenter, Anderson. Paak, Kvelertak, og ikke minst dagens høydepunkt; Death By Unga Bunga.

Det er umulig å ikke nevne rockebandet fra Moss etter festforestillingen de leverte på lørdag. Vokalist, Sebastian Ulstad Olsen, og resten av gladguttene, vet hvordan man underholder publikum. Det virket som om de ikke hadde gjort annet enn å stå på en scene. Sebastian gjorde noen klassiske og velkjente DBUB-triks, som å gå ut til publikum, stagedive, og få alle til å sette seg ned før man hopper opp igjen. Selv om vi har sett disse triksene tidligere i sommer, og vet hva som kommer, fungerer de gang på gang. Dette er rett og slett en fest å være med på. Da bandet avsluttet konserten med Aerosmith-klassikeren «I Don´t Want To Miss A Thing», mens de sprutet konfetti, kysset hverandre og lekte på scenen, kunne det rett og slett ikke toppes. Strålende å være med på. Et ellers friskt pust i programmet, hvor de fleste artistene ber om at publikum klapper eller lager moshpit. Utvilsomt det beste fra dag 4 på Øyafestivalen!

Senere samme dag leverte Anderson.Paak et veldig bra show på samme scene som bandet fra Moss, hvor amerikaneren imponerte med deilig rap og flotte trommesoloer. En konsert som blir med i toppsjiktet fra årets utgave.

Det var Kvelertak som avsluttet siste dag med å fylle Sirkus til randen, men ble påvirket av ekstremt dårlig lyd. Dessverre.

Uansett, festivalen er nå over, det er derfor på tide å mimre litt fra årets utgave. Vi tenker å kåre det beste og verste fra årets utgave av Øyafestivalen 2016.

Årets konsert: Highasakite_DSC3019
Det er vanskelig, men vi er nødt til å velge en konsert, og det blir Highasakite. Uten tvil en av de konsertene som gjorde størst inntrykk på undertegnede. Highasakite leverte et storslagent show, med deilig norsk pop, strålende lyseffekter og et engasjert publikum. Bandet har møtt kritikk, både før og etter showet, men selv om de til tider kan være forutsigbare, leverte de et glimrende show på Øya. Det kan ingen si noe på.

Årets drittunge: Travis Scott
Det var en kjip beskjed å få da man fikk vite at en av festivalens absolutte høydepunkter avlyste. Travis Scott avlyste i fjor også, da han var booket til Stavernfestivalen, da var årsaken ikke kjent- men i år hadde artisten andre planer, noe han provoserende nok postet på Instagram:

Til Dagbladet sa pressesjef Jonas Prangerød følgende:
– Men når Travis Scott avlyser, og så publiserer diverse steder at han har andre planer, så liker vi ikke måten publikum blir behandlet på. Det er dårlig gjort mot oss, men først og fremst dårlig gjort overfor fansen som hadde gleda seg.

Herlig å se at en festival tør å gå hardt ut mot en artist som Travis Scott når én avlyser på den måten.

Årets kjipeste crowd: Section Boyz
Som mange fikk med seg ble Travis Scott erstattet av den engelske rapgruppen Section Boyz, som definitivt er et av høydepunktene fra festivalen. Det kjipe fra den konserten var crowden, som lagde en ganske stor moshpit, som veldig få benyttet seg av. Det kan ha noe med at det var veldig gjørmete, etter en dag med mye regn, men da er det lov å bare droppe den store ringen.

Årets overhørt: «Er det Stormzy som fortsatt er på scenen?»
Da Jamie xx avsluttet torsdagen på Sirkus-scenen kom det en tydelig skuffet fyr bort til undertegnede og spurte:
– Ehh, unnskyld? Er det Stormzy som fortsatt er på scenen?

Det var det ikke. Det var som nevnt Jamie xx. Stormzy avsluttet for litt under en time siden på en annen scene. Godt jobbet (og jeg som trodde Øya-publikummet kunne sine artister).

Sånn. Da var årets utgave av Øya over. Sjekk ut siste bildebonanza fra Øya 2016, så ses vi neste år!

_DSC3025

_DSC3038-4

_DSC3041-4

_DSC3044-4

_DSC3081-4

_DSC3092

_DSC3096

_DSC3113

_DSC3120

_DSC3139-2

_DSC3165-2

_DSC3193-2

_DSC3195-2

_DSC3206

_DSC3211

_DSC3217-2

_DSC3227-2

_DSC3231-2

_DSC3240-2

_DSC3242-2

_DSC3250-2

_DSC3255-2

_DSC3261

_DSC3312-2

_DSC3357-2

_DSC3383-2

_DSC3402

_DSC3423-2

_DSC3438

_DSC3470

_DSC3591-2

_DSC3705

_DSC3724

_DSC3961