Steffen Kvidahl er en 20 år gammal r&b-artist fra Loddefjord i Bergen. Han slapp nylig sin første EP ”Camp Stiff”, som han har jobbet på siden April. EP-en består av 5 spor.

For de som ikke vet hvem Steffen Kvidahl er, hva kan du fortelle om deg selv?
– Steffen er navnet, men gutta kaller meg for «Stiff». Jeg er 20 år gammel og kommer fra Loddefjord i Bergen. Musikken jeg lager er r&b. Jeg har skrevet musikk i rundt 1,5 år. Artister jeg tar inspirasjon fra er artister som Frank Ocean, Unge ferrari og Posty, men føler jeg har klart å skape min egen sound. Dette året har jeg friår for å fokusere på musikk og jobbe.

«»

Slik vi har forstått det så slapp du nettopp din første EP, fortell litt om den? Hvordan vil du beskrive musikken din?
– Ja det stemmer, det er en EP jeg gjorde med Bjørn Mareno, aka Mareno, som har produsert alt jeg har lagt ut. EPen består av 5 spor som jeg vil si er ulik hverandre. Jeg ville ikke lage en EP med samme energi og rytme på alle sangene, så jeg prøvde å switche det opp for å vise at jeg kan gi ut forskjellig greier, så folk ikke vet hva som kommer neste gang jeg legger ut noe. Jeg personlig føler at musikken min ikke er den man nødvendigvis hører på vors eller fest, men heller på nach eller en vanlig dag, men mer «lit» sanger kommer!

Navnet til Ep-en (Camp Stiff), hvordan kom du frem til dette? Hva betyr det?
– Camp Stiff navnet er inspirert av albumet til Childish Gambino, som bare heter Camp. Navnet Stiff betyr mye rart hvis du søker på urban dictionary, men det er bare et kallenavn jeg har hatt siden ungdomskolen. Det er viktig å få fram, sånn at folk ikke oversetter navnet til «Camp boner». Og med tanke på at det er litt sommervibe på låtene, så passet det ekstra godt å ha en sommer-camp arrangert av Stiff – Meg.

Skriver du musikken din selv?
– Jeg skriver musikken min helt selv.

Blir det en mulighet for å høre de nye sangene dine live i nærmeste fremtid?
– Jeg snakker med arrangører for tiden, så det nærmer seg. Jeg håper det blir et par stk, så arrangører hit meg opp!

På en av låtene ser vi at du har et sammarbeid med ”Kikkan” fra Dårlig Vane, hvilke andre artister kunne du tenkt deg å jobbe med på eventuelle fremtidige prosjekt?
– Det er så mange det faktisk! Martin Hazy, Angelo Reira, Sebastian Zalo, Hkeem, tror jeg kunne lagd noe nydelig med Store P, men største ønsket må være Stig aka Unge Ferrari.

Hvilke norske artister finner vi på spillelisten din om dagen?
– Jeg hører på veldig mye norsk musikk og følger med. På min nåværende spilleliste finner vi blant annet S.Zalo, P-flow, Ferrari, Arif, Philip Emilio, DV71, Safario, Store P. Jeg kan sikkert nevne flere men jeg stopper der.