2017. Smak litt på det tallet. Totusenogsytten. Er du klar for et nytt år? Har du satt nyttårsforsetter? Trene mer, spise sunnere og høre på masse bra musikk? Vel, de to første punktene er jo ganske greie å fullføre. Det er jo faktisk bare å gjøre det, men så var det dét med bra musikk da. Hva i all verden definerer bra musikk? Undertegnede skal hjelpe deg i jungelen av låter, album og spillelister, og peke ut de artistene vi i Rubato har mest troen på i året som kommer. Så vet du hvem du kan legge til i spillelisten din…

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Larsiveli og Makko Makeba
Horten-brødrene har vært i gamet en stund, men det er først i 2017 brødrene skal slippe sin første EP sammen. Med låter som «Fingertuppa», «Brenner» og «Pandaøyne har guttene holdt gatene varme, både som duo og som solo-artister. Deres tåkete, basstunge og fengende sound har vært med på å legge premissene for fremtiden av norsk hip hop, og med features sammen med Unge Ferrari, $ushi X Kobe, JNS og Yoguttene er Horten-brødrene utvilsomt noen man skal se opp for i tiden som kommer.

Til Rubato har brødrene sagt at deres kommende EP-en, «Brødrene Gjeddehjerte», blir melodisk:
– Vi vil ikke si så mye egentlig. Bortsett fra at vi gleder oss til å vise hva vi jobber med. Det blir mye produksjon fra Makko og Danne (tidligere Soul Division). Det blir melodisk, blant mye annet.

EP-en kommer 10. mars og vi gleder oss masse til å høre hva brødrene har kokt sammen.

Myra
I slutten av oktober 2016 slapp bergenske Myra låten «Hold An». Med en vakker, naturlig og avslappet holdning til rap leverte Myra noe av det beste fra den norske hip hop-scenen i fjor. En lengsel til hjembyen da hun flyttet til Tigerstaden for noen måneder siden.

Bergenseren har blitt omfavnet av NMG/G-huset og dukket blant annet opp på Vestkyst-remixen av Snow Boyz sin velkjente 42-banger.
Regina Tucker, som er hennes egentlige navn, har blitt hyllet av norsk musikkbransje- og presse etter slippet. I mars er hun booket til by:Larm og det blir spennende å se om forventningene kan innfri. Hun har hentet mye live-erfaring på kort tid, blant annet etter gjesteopptredener med Snow Boyz på Blå og Victoria i Bergen.

EP-en «Skudd ut» forventes å komme tidlig i 2017

Sigrid
Året er 2014 og en ukjent artist ved navn Sigrid Raabe blir trukket frem som en av artistene Spotify har mest troen på i det kommende året. Hun er i godt lag sammen med Aurora, Coucheron, Astrid Smeplass og Ina Wroldsen, for å nevne noen. Men hvem er hun? Jeg vet ikke, men jeg husker jeg funderte mye på det mens jeg hørte gjennom Spotlight-lista Spotify hadde laget det året. Låten «Known You Forever» festet seg og jeg la den til i mine egne spillelister. Uten å tenke noe mer på det ble det bare med denne låten.

En god stund senere, under tidenes første utgave av bransjefestivalen Vill Vill Vest i 2016 dukker hun opp på scenen. Ryktene skulle ha det til at flere store bransjeaktører fra Storbritannia kom til Bergen den september-kvelden bare for å se henne. Vel, hun leverte! Noen startvansker her og der, men noe må ha overbevist de hvite mennene som pushet 50, for kort tid etter var Ålesund-jenta signert til Island Records.

Nå er alle låtene fra Spotify-pagen hennes tatt bort (bortsett fra en Loveless-remix av «Two Fish»), navnet er forkortet til kun Sigrid og hun er allerede booket til The Great Escape Festival i mai. Uten noen låter ute og en verdig booking bekreftet er det utvilsomt store ting som er på gang. I tillegg er hun på samme management som Aurora, som har hatt OK suksess siden hun ble trukket fram av Spotify. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Wonder The Boy
Bak artistnavnet står 15 år gamle Markus Røe fra Trondheim. Til tross for sin unge alder har rapperen blitt kåret til Ukas Urørt, gitt ut en imponerende EP, samt blitt spilt på radio. Med et forfriskende syn på egne tekster, hvor han selv har innsett at en 15-åring ikke kan gå rundt å si «Fuck Donald Trump» selv om han ikke liker han, er Wonder The Boy utvilsomt en artist man må få øynene opp for i 2017.

Ifølge Trondheim Calling sine nettsider, som rapperen har blitt booket til, jobbes det med et nytt prosjekt som forhåpentligvis kommer ut i 2017, noe vi er superspent på å høre.

Hittil ligger låtene hans kun ute på Soundcloud, men vi håper at han kjører opp det nye materialet på Spotify så fort det er klart. Vi legger det i hvert fall til i våre spillelister.

Ruben
Harstad-væringen Ruben Markussen har på kort tid gjort seg godt bemerket med over 1 million avspillinger på Spotify, radiolisting og som oppvarmer for Julie Bergan. Hans tre første låter var en triologi som tok for seg hans erfaring med psykiske lidelser, mens fjerdesingelen omhandlet Orlando-terroren, hvor 50 personer ble skutt og drept på en nattklubb i Orlando tilhørende det lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede-miljøet i den amerikanske delstaten Florida.

Med et deilig elektropop-sound har Ruben sett seg rundt, tatt steget ut av Norge og flyttet til Los Angeles for å satse på musikken. Tidligere denne måneden sa Ruben følgende om flyttingen til Rubato:
– I LA er planen å knytte kontakter jeg kan skape et samarbeid med. Samtidig er målet å utvikle meg selv som artist, sanger og låtskriver gjennom Independent Artist-programmet jeg går på Musicians Institute. Jeg håper på å møte noen kule produsenter og artister jeg kan utvikle meg sammen med!

Vi gleder oss til å følge med på Ruben. PS: Ryktene skal ha det til at det kommer en remix-EP av ”Go For Love”!

Spilleliste
Vi har også laget en spilleliste til deg med artistene nevnt over, pluss noen flere. Blant annet Mugisho, Amanda Delara og AWAY.
Følg listen og vær et hestehode foran alle sammen.