Skrevet av: Jørgen Berntson Aase

dePresno
Bergenseren Bjarte de Presno Borthen var bare fire år da han fikk sin første gitar og siden den gang har musikk vært en stor del av livet hans. I 2015 slapp han sine to første låter, «Forever» og «Stranger in Disguise», og skiller seg ut ved å både ha en unik stemme, gode produksjoner og velskrevne tekster. Han har blitt booket til årets by:Larm og blir og se på Europas største bransjetreff, Eurosonice Noorderlsag i Nederland, i januar. Det er liten tvil om at dePresno blir et stort navn i fremtiden og vi tror at året som kommer er året hvor den unge bergenseren kommer til å utvide fanskaren sin betraktelig.


Ary

21-årige Ary, eller Ariadne Loinsworth, som er hennes fulle navn, har bare drevet med musikk en kort stund, men har allerede rukket å markere seg på den norske musikkscenen. Hun har fått mange lovord og i september ble hun valgt ut av NRK P3 til å representere Norge under bransjetreffet Eurosonic Noorderslag i Nederland. . I 2015 samarbeidet hun tett med tidligere halvdel av elektronikaduoen CLMD, Carl Louis, og sammen hadde de en fortryllende fremføring av «Telescope» under årets P3 Gull. Det er liten tvil om at den vakre trønderstemmen vil vokse seg stor hos den norske befolkningen, og vi ser på 2016 som året hvor hun for alvor får markert seg på kartet.

Den vakre fremførelsen med Carl Louis fra P3 Gull kan du sjekke ut her:

Hasta
Hasta er produksjonalias til 18 år gamle Thomas Wesenlund Wahl som raskt har oppnådd oppmerksomhet for sin high-speed produksjon og hensynsløse tilnærming til utgivelser. Hasta-universet er et mørkt, bass-tungt landskap, som tar lytteren langt under overflaten av hans låter. Produsenten velger å ikke definere seg selv i bare en sjanger, og har endt opp med å bruke elementer fra både jazz, r’n’b og atmosfærisk 808 .

Om du ønsker å sjekke han ut blir han å finne på årets by:Larm i mars. I mellomtiden kan du sjekke kan ut på Soundcloud her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/playlists/167031450″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»300″ iframe=»true» /]

Lovespeake
Lovespeake er det nye prosjektet fra gutta i Eye Emma Jedi. Bandet har mye tyngde bak seg som det eneste bandet med 6 av 6 singler listet på NRK P3, hyppig rotasjon hos Amazing Radio, BBC, XFM og 80 radiostasjoner verden rundt, samt over 100 konserter i Europa innen sine første leveår. De rakk turer innom Øya, Hove, The Great Escape i Brighton, Reeperbahn i Hamburg og tre konserter på Rockefeller innen ett år. Eye Emma Jedi var det første bandet som Øyafestivalen booket uten å ha sett eller hørt før.

7. januar kommer debutlåten «DNA», som enn så lenge kun teases via denne videoen:

Det blir spennende å se hva bandet kan komme med i året som kommer, men 2016 kommer nok til å bli året de nok en gang kommer til å markere seg på kartet.

Hester V75
Til tross for at guttene bak hip hop-gruppa Hester V75 driver med vidt forskjellige ting, hvor en er art director, en annen mekaniker, mens noen studerer filosofi, økonomi og juss, har bergenserne klart å skape et helhetlig og fullkomment hip hop-uttrykk. Kollektivet, som består av sju unge sjeler, har også startet Vibbefanger, som blir beskrevet som et kreativt kollektiv. Lanseringsfesten ble fort utsolgt, og resulterte blant annet i nominering i kategorien «Beste live Bergen» hos Natt&Dag.

– Vi prøver ikke virke hardere enn det vi er

I år har de gitt ut flere låter, EP-en «EN FUCKED UP FREDAG» og hatt flere konserter, både i Oslo og Bergen.

Vi har troen på at gruppa kommer til å gjøre det enda større i 2016, og gleder oss allerede til konserten deres på by:Larm i mars.

Vi har satt sammen en liste med våres 2016-favoritter, som inkluderer de som er beskrevet over, i tillegg til noen andre du bør ha øynene opp for i året som kommer. Gjerne følg lista, så er du helt sikker på å få med deg alle godbitene.