Skrevet av: Elise Daaland
[wr_row][wr_column]Susanne Sundfør stakk av med hele tre spellemannspriser lørdag kveld som Årets popsolist, Årets produsent og Årets album. Men det var Kygo som trakk det lengste strået og kapret prisen som Årets spellemann.

Lørdag kveld feiret den norske musikkbransjen seg selv ved å dele ut heder, ære og statuetter til de musikerne som har utmerket seg aller mest i året som har gått. Showet ble ledet av Jarle Bernhoft og Ingebjørg Bratland foran et fullsatt Oslo spektrum.

Den store vinneren Sundfør takket de dyktige musikerne som har vært involvert i produksjonen av albumet «Ten love songs» og innrømmet at arbeidet med platen har vært mentalt krevende.
– Det gjorde meg litt pyskisk syk.
Hun fremførte også en ny låt for anledningen og uttalte at det betyr ekstra mye å bli hedret som produsent.

Susanne Sundfør vant tre priser og fremførte også ny låt. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Susanne Sundfør vant tre priser og fremførte også ny låt. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Kygo stakk av med den gjeveste prisen som Årets spellemann, og bergenserens «Stole the show» ble også kåret til Årets låt. Han var på spillejobb i USA lørdag kveld, men to eldre søstre takket på vegne av ham fra scenen. Publikum fikk også se ham takke kjæreste, manager og familie i et videoklipp fra San Fransico, hvor han mottok prisen av fjorårets vinnere Nico og Vinz.
– Dette er utrolig stort, sa en tydelig fornøyd vinner.

Aurora ble kåret til årets nykommer. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Aurora ble kåret til årets nykommer. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Gramostipendet på 250.000 kr, som skal være til glede for den som kåres til årets nykommer, gikk til Aurora Aksnes. 19-åringen fra Os har utmerket seg internasjonalt det siste året og vinner prisen allerede før hun har gitt ut sitt første album, som slippes i mars. Hun fikk statuetten av Karpe Diem, som selv stakk av med Årets musikkvideo for «Hvite menn som pusher femti», mens Odd Nordstoga ble Årets tekstforfatter.

I løpet av kvelden fikk vi også se artister som Ane Brun, Madcon, Bendik og Trondheim Jazz Orchestra på scenen. Janove Ottesen stilte med en splitter ny sang, og Oslo spektrum kokte da 13-åringene Marcus og Martinus, kjent fra MGP junior, fremførte hiten «Elektrisk» til glede for hundrevis av hylende fans.

Tommy Tee fikk årets hederspris. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Tommy Tee fikk årets hederspris. Foto: Haaland, Eidsvåg & Strøm AS

Til sist avslørte Madcon at Tommy Tee får årets hederspris. Han har vært enormt viktig for norsk hiphop siden 80-tallet, og prisutdelerne refererte til veteranen som «gudfaren».
– Livene våre ville ikke vært som de er i dag uten deg!
Showet ble avsluttet med en heidundrande hyllest til hedersprisvinneren med samtlige av landets viktigste hiphop-artister på scenen.