sparkx er en norsk duo bestående av musikerne og produsentene Jørgen Kasbo (Fieh) og Magnus Falkenberg (ísa, Kappekoff, Thea & The Wild). Jørgens jazz-inspirerte gitar og Magnus sin funk-baserte bass skaper en unik og original sound. På deres første utgivelse har de fått muligheten til å jobbe med både Fieh og Ivan Ave.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

– Ivan Ave og Fieh er to artister som er utrolig dyktige og har noe særegent ved seg. Å få til et samarbeid med de har vi ønsket veldig lenge, så det er veldig gøy at vi fikk det til, forteller Magnus Falkenberg om samarbeidet med de andre artistene.

Duoen har kjent hverandre en stund, og de har en felles interesse for seige grooves med utfordrende akkordrekker.

– Vi har allerede jobbet sammen et helt år med å skrive musikk, så planen fremover er å ferdigstille enda mer musikk. Vi kommer også til å spille konserter fremover, og det ser vi veldig frem til.

Grattis med debutsingel! Hva kan dere fortelle om den?
– Takk! Det er veldig gøy å endelig gi ut noe musikk, vi har jo skrevet mye musikk sammen i et helt år nå. I Know er en ganske så hip hop-orientert låt, der vi kombinerer våre sterkeste elementer; funky bass og jazz-inspirert gitar.

Hvordan oppsto samarbeidet med Ivan Ave og Fieh?
– Samarbeidet var noe vi hadde drømt om en stund, og vi føler at Ivan Ave og Fieh er noen av de beste i Norge, om ikke hele verden, på det de gjør. Det var ikke verre enn å sende låta til de, og heldigvis var det noe de kicka på!

Blir dere å se på noen scener fremover?
– Ja, vi skal ha vår første konsert på Jassbox i Oslo 25. november!

Hvis dere skulle ha beskrevet musikken deres med tre ord, hva ville det vært?
– Sleezy, leken og gode vibber

Hva er planene deres videre?
– Spille konserter, gi ut mer musikk og verdensherredømme.