27. november i fjor slapp Sonja (fullt navn Sonja Hjelle) sin første låt, «Why Do You». Låten lagde hun sammen med Melodee, hvorpå de debuterte på scenen sammen. På hennes siste låt, «Fine by Me», står hun derimot alene. Låten kom med en lekker musikkvideo, som hun spilte inn da hun var hjemme for å feire jul. Singelen er produsert av kusinen Margrete Hjelle, som også har vært med på å skrive låten, i tillegg til SONJA selv og Synne Bergum Berget.

I forbindelse med debuten, slippet av den skumle andrelåten og hennes første musikkvideo tok vi en prat med den glade sunnmøringen. Les hva hun sier om «Fine by Me», inspirasjonskildene hennes og planene videre.

Hva ønsker du å formidle med låten «Fine by Me»?
”Fine by me” handler om en jente som har havnet opp med feil type gutter, gjentatte ganger. Hun får derfor bare lyst til å gi opp og godta ting som de er, men er smart nok til å la være. Tittelen ”Fine by me” er derfor tosidig, der den først i sangen har en negativ betydning, men endrer seg til en positiv avslutning.

Budskapet i ”Fine by me” er derfor å alltid ha troen på seg selv og ikke gi opp. Det vil alltid ordne seg til slutt.

Fortell om innspillingen av videoen. Skjedde det noe spennende?
Vi bestemte oss ganske spontant for å lage ein musikkvideo til ”Fine by me” der en kompis av meg fra Høgskolen i Volda var mer enn villig til å bli med å filme. Grunnet studiested og eksamener ble vi derfor enige om å filme i jula, når vi begge likevel skulle hjem til Sykkylven. Vi fant fort et gammelt lagerbygg og idéene kom på rekke og rad.

Det mest spennande med innspillingen må nok være knusingen av den røde stolen, haha. Det var ikke så lett som man skulle tro for en ”liten” jente. Det komiske er at når jeg først klarte å knuse stolen ble jeg ikke filmet… (Dette var da bare min feil, ettersom jeg ble litt ivrig i knuseprosessen). Ellers var det veldig kaldt i lagerbygningen, så jeg ser helt i hjel frossen ut på videoen, hahah.

Hvilke tanker hadde du da dere spilte inn musikkvideoen?
Det er jo alltid litt ekstra spennende å spille inn musikkvideo, men jeg har tidligare jobbet med Thomas Westnes, filmansvarlig, så jeg visste på forhånd at vi kommuniserer godt, og at resultatet ville bli bra. Det letter selvsagt litt på stemningen også, og man blir mer åpen for å ”dumme seg ut”.
 
Du kommer fra Sunnmøre. Henter du hentet mye inspirasjon fra hjemtraktene?
Er det lov å si nei, haha? Jeg vil ikke si at jeg henter selve inspirasjonen fra Sunnmøre, men mye av det jeg har opplevd i livet er jo fra hjemtraktene. På en annen måte har den sunnmørske musikkulturen hatt stor innvirkning på meg som artist, og gjort meg til den jeg er i dag. Jeg har alltid fått lov til å stå på scenen og vil takke alle hjemme i Sykkylven for de ”små”, men store oppdraga jeg har med meg fra hjembygda.

Så nei, jeg blir ikke inspirert av fjell og fjord (Sunnmøre generelt), men livet mitt hjemme er en av de største inspirasjonskildene til musikken likevel. Gir dette meining, haha?

Hvilke planer har du i 2016?
I 2016 skal jeg gå på skole på Rena, gi ut mer musikk, leve livet og prøve å få så mange live-opptredenar som mulig. Jeg ELSKER å opptre live. Det er dette som er musikk for meg.
 
Hvor ser du deg selv om 10 år?
Om 10 år har jeg vel mest sannsynlig noen skrikerunger springende rundt. Neida, joda, jeg håper selvsagt på å stifte en familie om ikke så alt for lenge, men vi får se! Jeg vil også jobbe med musikk om 10 år, helst som låtskriver og ha mulighet til å reise mye. Mer kan jeg vel ikke drømme om.
 
Hvis du kunne velge fritt, hvem ville du helst samarbeidet med?
Jeg ville ha samarbeidet med låtskriver Ina Wroldsen, artisten Aurora og Beyonce! Det ville vært «awesome».
 
Er det noe du ønsker å si til de som hører på låtene dine? 
Først; tusen takk til alle dere som hører på musikken min. Det gir meg så sykt mye pågangsmot og energi til å fortsette. Jeg håper at akkurat DU kan kjenne deg igjen i noe av det jeg skriver om. Å ja, ikkje vær redd for å ta kontakt med meg om det er noe. Det er bare hyggelig!

Igjen, TUSEN TAKK for støtten!