Musiker, låtskriver, multi-instrumentalist, arrangør og klesdesigner. Hittil best kjent som vokalist og bandmedlem i Katzenjammer. Fredag 6. oktober solo-debuterer Sol Heilo med albumet «Skinhorse Playground». Første singel “America” er ute nå.

Albumet ble skrevet i en periode med personlig uro som, ironisk nok, skjedde samtidig med høydepunktene i Katzenjammers karriere. En 12 års ferd som kulminerte i tre album, salg i hundretusenerklassen og live-turnéer fra Austin i vest til Australia i øst.

– Midt oppi Katzenjammer-sirkuset savnet jeg naiviteten og friheten – og spenningen ved å ha blanke ark. Helt uvitende om begrensninger eller forventninger til resultat. Å skrive helt egne låter var en måte å få ut gørra på.

Første singel «America» setter tonen. En ode til det ukjente, nye steder og ansikt; «Jeg elsker å gå meg vill på et nytt sted. Uten penger, uten telefon, uten kart og ingen kjente i nærheten. Det er da de virkelig kule eventyrene skjer; du er fullstendig til stede og klar for nye erfaringer».

Mye takket være produsent Hasse Rosbach (Moddi, Turboneger, Team Me) har Sol trådd ny mark på albumet.

– Vanligvis lar jeg ikke noen røre låtene, men Hasse er et unntak. Han gjorde ting med arrangement og uttrykk jeg hverken hadde tenkt på eller vurdert tidligere.

For å trekke Sol enda lengre ut av komfortsonen og bryte med vante studiorutiner, benyttet de seg av jazzutøvere, punk-puritanere og session-musikanter fra Oslo og Los Angeles. Sol og Hasse eksperimenterte fram et rikt lydbilde. De spilte inn hundrevis av samples fra bunnen av, med keltisk harpe, trekkspill, dulcimer, fløyter, feler og trompeter. Disse ble finpusset, mikset sammen og programmert inn i en hjemmelaget digital mellotron.

Sjekk ut første singel fra albumet her.