Softcore untd. tar pulsen på samtiden med deres debutalbum «Bygger opp, River ned» enten det var planen eller ikke. Nå som mesteparten av Norges befolkning sitter inne og stirrer i tapeten, er denne rolige og mørke debuten kanskje akkurat det vi trenger.

Artist: Softcore untd.
Album: «Bygger opp, river ned»
Sjanger: Indie
Beste låt: «Gi meg tid»

3 gode år etter Softcore untd. slapp deres første singel er en fulllengder endelig på plass. Gruppen har vært sparsom med utgivelser med kun 4 utgitte singler før 2020. Det er forståelig når Softcore untd. er bestående av artister som alle på hver sin kant har gjort seg bemerket i den Norske musikksfæren. Emir som har gjort braksuksess både som soloartist og i duoen Sushi x Kobe. Andreas Høvset og Vetle Junker fra softindie-gruppen Verdensrommet, samt førstnevnte fra Charlie Skien. Spellemannsnominerte Mathias Humlen kjent som FAKETHIAS er også med.

Debuten er tidvis mørk, rå, bråkete, og svevende, som kan beskrives som et eksperimenterielt indie/elektronika prosjekt med elementer fra pop, hiphop og house. Platen begynner bråkete med låten «Klarer ikke å se vekk» før den driver inn i låter med mer indie-preg som «mye mere» og «Gi meg tid». Gruppen har også fått en gjesteopptreden fra Nils Bech på låten «Går i blinde». Det er vanskelig å plukke bare en beste låt, albumet burde høres i sin helhet.

Om du sitter i selvpålagt karantene og synes litt synd på deg selv vil denne platen treffe godt nå.