Torsdag 18.Juni er bergenfest på sin 3 dag med festival. Konsertene så langt har vært uforglemmelig, og forventningene til en hver konsert blir høyere og høyere. Klokken nærmer seg 8. Slomosa går på scenen klokken kvart på 9. Jeg tenker jeg har god tid til å rekke konserten, så jeg går og vimser litt på veien bort. Da jeg kommer meg bort til magic mirrors scenen møter blikket mitt en uendelig rekke med mennesker som står i kø for å se slomosa spille på sin hjemmebane, bergen. Vekterne forteller at det ikke er plass til alle sammen, heldigvis er jeg en av de som kommer meg inn.

Bandet er med fra start. De åpner opp med å spille en intro som gir oss en smakebit av hva vi kan forventer resten av konserten. Bandet har en tilstedeværelse som ingen annen, og energinivået er på topp.

Videre fortsetter bandet med låtene «cabin fever», videre til «rice» og «estonia». Bandet ser ut som de koser seg på scenen, og dette smitter av på publikum. Vokalisten Benjamin forteller at det er en glede å spille på hjemmenebane, noe som møtes av jubel hos publikum.

Videre spiller bandet et par låter som også blir møtt av publikum med jubel. Nå har de begynt å moshe i takt med bandet. Jeg vil igjen trekke frem den gode kjemien bandet vir

ker til å ha innad, som gjør at de har full kontroll over scenen sammen. Spesielt kult er det å se bassisten Marie og gitaristen Tor Erik headbange i takt.

Når låtene «there is nothing new under the sun» og «kevin» kommer, viser vokalist Benjamin frem at bandet har en vokalist de kan vær stolt over. Han har en særegen stemme som han har full kontroll på. Det er tydelig at dette også er sanger publikum har god kjennskap til.

Bandet avslutter med låten «horses». Her drar 3 mennesker i publikum på seg hestemasker, og det blir en helt sinnsykt stemning både blant publikum og bandet innad. Folk tar helt av og svetten renner ned i pannene. Når låten er ferdig står publikum å roper «slomosa» i takt. Publikum har absolutt fått det de har kommet for å se, og bandet har stått opp til alle forventninger.