Drømmekveld. Dansegaranti. Måbareprøves. Skal vi tro gutta bak Silent Disco Club blir alt litt bedre med headset. Og spesielt gøy får du det dersom du er en innbitt skeptiker.

– Uten tull så er det alltid de som er mest skeptiske som ender opp med å ha det mest gøy, forteller Willy Jam Jam. Han arrangerer Silent Disco over hele landet sammen med sine sammensvorne Burgerflipper, Kess Von Kaos og Hagerips.

– Det hele startet med at jeg jobbet på utestedet Vaskeriet i Bergen hvor vi i 2015 var de aller første til å kjøre et fast klubbkonsept med silent disco, forteller Burgerflipper, eller Håvard som han også heter.

– Det ble gigapopulært og de holder fortsatt koken med to silent disco kvelder i uken. Da jeg flyttet til Oslo i fjor høst skjønte jeg at dette var noe som hovedstaden manglet. Jeg valgte å satse. Jeg investerte i utstyr og arrangerte flere klubbkvelder på Dattera til Hagen og Kulturhuset. Da jeg begynte å jobbe i All Things Live (Tidligere Atomic Soul Booking) var det naturlig å inkludere konseptet i roosteren der. Siden har det bare ballet på seg.

En gave til naboer

De aller første som dro på Silent Disco var miljøvernaktivister på tidlig 90-tallet. De arrangerte utendørsfester og ville ikke forstyrre dyrelivet. Konseptet spredte seg raskt til de store metropolene som en løsning på naboklager og støyforbud.

I høst arrangeres UKA i Trondheim, og vi tror festivalens naboer vil få et nytt favorittarrangement:

– Forrige uke slapp vi at vi tar med 5000(!) headset til UKA i Trondheim i oktober. Det ble utsolgt på under en time, sier de strålende fornøyd.

DJing Silent Disco Club

Silent Disco Club har tre faste DJs som spiller musikk på tre ulike kanaler.

Dansegaranti

Til deg som ikke har prøvd Silent Disco før så foregår det omtrent slik. Du ankommer klubben, det er helt stille, masse folk danser, det er helt stille, tre DJs gir jernet på scenen og du syns det ser litt dust ut, det er jo helt stille (?), du tar på headsettet og du skjønner greia.

– Jeg hadde ikke prøvd Silent Disco før første gangen jeg spilte, forteller Kess Von Kaos.

– Jeg var skeptisk til at det ikke skulle være musikk på anlegget, og jeg forventet at det kom til å bli kleint. Men der tok jeg grundig feil. Det er ikke slik at gjestene venter på at lokalet skal fylle seg opp – de begynner å danse og synge med en gang de kommer inn.

– Folk må bare prøve det. Det er utrolig hvor mye positive tilbakemeldinger vi får fra folk som kanskje syns det er kleint eller skummelt å danse på byen til vanlig.

Hett

De lover skamløse hits, alt fra old school til nye bængers, så lenge det er dansbart. Og de lover at det blir hett.

– Hemmeligheten bak vår suksess er nok at vi er tre personer som spiller det vil aller helst vil høre når vi er ute. Så om du mot formodning ikke liker låta èn av oss spiller så har du to andre kanaler å velge mellom, sier Håvard. – Låtvalget mitt er skamløst, men jeg må likevel kunne stå inne for det jeg spiller. Queen, Britney og Mambo #5! Utover kvelden drar jeg gjerne på med litt mørkere saker også.

Vårt aller beste minne? Da brannalarmen gikk i Volda fordi det ble for hett på dansegulvet! Eller OL-gullvinneren som absolutt ville at jeg skulle spille Sam Cooke.

Dansegaranti Silent Disco

Silent Disco sa du?

Fortsatt usikker på om silent disco er noe for deg? Se link for inspirasjon.

https://twitter.com/apiecebyguy/status/1147025286594039808