Skambankt - Horisonten Brenner
4.5Indie Recordings

Skambankt er tilbake med sitt sjette album «Horisonten Brenner.» Hardrockbandet fra Rogaland bygger videre på sin ektefylte portefølje av rockesanger, hardtslående trommerytmer og groovy gitarriff. Etter 20 år som band, beviser Skambankt nok en gang at de er på toppen av norsk rock.

  • Sjanger: Rock
  • Utgitt: Indie Recordings
  • Beste låt: Fremmed i en Fremmed Verden
  • Vurdering: 4.5 / 5 

Skambankt ble skapt av en tilfeldighet. En åpen plass på en festival ble tilbudt, og Kaizers-gitarist Terje Winterstø Røthing startet Skambankt. Det som den gang var revolusjonær punk, skrikende røst, og treakkords gitarriff, har blitt byttet ut med gjennomtenkte komponeringer, støttet av sterk produksjon, gode sjangerkombinasjoner og en vokalutvikling uten like. Selvom bandet har utviklet seg, er lidenskapen fortsatt den samme. Utvikling er sunt, og Skambankt viser at de ikke er redd for å utforske.

Det er 4 år siden deres siste album «Sirene.» Albumet ble den gang tatt i mot med gode anmeldelser, og sterke terningkast. Vi mener «Horisonten Brenner» lever opp til sin forgjenger, og gir 4.5 / 5 stjerner. Bandet ga tidligere i år ut tittelsporet med tilhørende video.

 

 

Etter å ha eksistert som band i over 15 år, og utgitt 6 album, er det klart de har oppnådd sine meritter. Helt siden deres andre skive, ‘Eliksir’, har de okkupert topp 10-pallen på Norges nasjonale hitlister, og tok førsteplassen med deres forrige skive «Sirene»  i 2014. I 2013 stakk de av med Spotify-prisen for «årets innovatør» under Spellemannprisen.

Skambankt legger ut på turné nå, og spiller i Oslo allerede 3. Mars på Vulkan Arena. Hør albumet i sin helhet her.

BANDMEDLEMMER:
Terje Winterstø Røthing – Vokal, Gitar
Hans Egil Løe Abelsnes – Gitar, Vokal
Tollak Kalvatn Friestad – Bass
Børge Sageng Henriksen – Trommer
Jonny Engelsvoll – Tangenter

Pressebilde er tatt av Eirik Halvorsen.