De verste bryllupsmarerittene skyldes nesten alltid dårlig planlegging. Men vår komplette sjekkliste har bryllupsplanlegging aldri vært lettere. Bare følg tidsplanen vår, og med en dash av kreativiteten din Bare følg tidsplanen vår så vil ditt kommende bryllup komme til live i løpet av de kommende månedene. Det er veldig lett å bli overveldet av informasjon, men hvis du tar planleggingen ett skritt av gangen, vil du snart vurdere å gå inn i bryllupsplanleggingsyrket selv.

12+ måneder igjen

Skriv en grov gjesteliste

Å bestemme hvem du vil ha i bryllupet ditt kan være vanskelig. Men husk: dette er din dag – ikke føl deg dårlig fordi du ikke kan invitere alle!

Sett et budsjett (+hvem tar regningen)

Ikke noe nytt, men bryllup er ikke billig. Det er viktig å bestemme hvor mye du skal bruke på den spesielle dagen din. Alle avgjørelsene dine – enten det er å booke lokalet, musikk, fotograf, cateringfirma eller blomsterhandler – kommer fra dette.

Hvis familie eller veldig nære venner ønsker å finansiere den store dagen,  så er det enklere å la dem betale for en bestemt del av bryllupet (som blomstene eller DJ´en), i stedet for å be dem om et bestemt beløp. Å få disse diskusjonene ut av veien tidlig gjør veien videre så mye enklere.

Angi dato og bestilt sted

Å sette bryllupsdatoen avhenger nesten helt av bryllupsstedet ditt. Gode lokaler bestilles ofte over et år i forveien, så sørge for at du ordner dette tidlig.

Velg vigelsesform

kirke, tinghus og lignende? Når det er bestemt planlegg et møte med deres representant.

Tenk på å ansette en bryllupsplanlegger

Bryllupsplanleggere kan være svært nyttige, og ta mye av stresset med å planlegge bryllupet ditt. Baksiden: det vil være en ekstra kostnad og vil ikke ha så mye kontroll over hele prosessen.

Velg et tema og avgjør formalitet

Sleng frem moodboards, fargepaletter, Instagram og vår aller beste venn Pinterest! Det er her du kan la kreativiteten skinne. La deg inspirere og velg noe som representerer dere som par.

Bestilling av fotograf

Alle de beste bryllupsfotografene er booket måneder i forveien. Det er akkurat det samme som å booke musikerne dine, førstemann til mølla får de beste folkene.

Bestilling av catering

Catering kommer i alle former og størrelser, vi i Bookd har flere kokker som lager fantastiske mat, skreddersydd til ditt bryllup. ta kontakt med oss hvis du ønsker hjelp med dette.

12-9 måneder igjen

Begynn å handle brudekjolen din

Det er her drømmene dine om å gå nedover midtgangen begynner å ta form. Igjen, det er her Pinterest vil være din beste venn.

Bestill en blomsterhandler

Forskjellen mellom en godt planlagt blomsteroppsats og en forhastet en er som natt og dag. Ta kontakt med blomsterhandleren din tidlig og la dem få vite hva slags tema og fargepalett du går etter – de vil gi sine ekspertråd.

Bestill bryllupsbiler/transport

Som alle elementene på denne sjekklisten, gir det utbytte å komme inn tidlig.

Bestill overnatting/brudesuite

Når du har booket deg inn, kan det også være lurt å tipse venner og familie om hvor du bor – spesielt hvis du er typen person som holder festen til langt ut på natten.

Toastmaster

En Toastmaster er der for å veilede deg og alle menneskene du elsker gjennom dagen, inkludert å introdusere talene.

Musikk og underholdning

Atmosfæren er alt på bryllupsdagen. Og hvilken bedre måte å skape en atmosfære enn live musikk! Bookd har mange artister som venter på oppdrag fra gifteklare nordmenn.

Her er en liste med forslag:

 • En harpist spiller favorittsangen din mens du går opp midtgangen
 • En strykekvartett som som spiller de melodiene dere ønsker
 • Et jazzband for å legge til litt ekstra klasse til ankomsten til bryllupsmottakelsen
 • Et soulband som hjelper deg å boogie hele natten til ditt hjerte
 • Et ceilidh-band for å legge til litt felles moro til bryllupskvelden din
 • En DJ til festen etter svigermor har lagt seg
 • Det er uendelige muligheter for å gjøre bryllupet ditt enda mer spesielt, ta kontakt med Bookd også hjelper vi deg. Ikke vær redd for å gå ut av din musikalske komfortsone! Det er så mye flott musikk der ute som venter på å underholde gjestene dine…

6-9 måneder igjen

Tenk på bryllupskaken deres

Alle elsker kaker. Og det er et av dagens mest ikoniske øyeblikk. Men profesjonelle bryllupskakebakere jobber normalt hele året, så sørg for at du tenker på dette tidligere enn du kanskje forventer. Det er tusenvis av alternativer der ute, så få google for inspirasjon.

Bryllupsantrekket

Gå til innkjøp av brudepikekjoler, bla gjennom dresser på nettet med forloverne dine. Å få de mest pålitelige og verdsatte vennene dine til å se smashing ut vil gjøre dagen din enda mer spesiell.

Brudetilbehør

Ingen brudekjole er komplett uten det perfekte tilbehøret.

Hår og sminke

For de aller fleste som skal gifte seg, er det viktig å føle at de er «sitt aller beste jeg» på den store dagen. Bestill hår og sminke.

Overnatting og bryllupsreise

Sørg for at du planlegger disse godt slik at du har så mye valg du vil. Lokale hoteller er et flott sted å krasje etter at den store dagen er over). Og sørg for at du blar gjennom alle favorittferiestedene dine for å finne det perfekte bryllupsreisemålet.

Og ikke glem å bestille fri fra jobb for dette. Ingenting verre enn en samtale midt i cocktailen fra sjefen som spør hvor du er.

Bryllupsside

I stedet for å sende ut massevis av informasjon per post, er det et mye bedre alternativ å lage en enkel bryllupsnettside med all informasjonen gjestene dine trenger. Dette inkluderer:

 • “RSVP” informasjon
 • Dato
 • Tidsplanen for bryllupsdagen
 • Sted(er)
 • Anbefalinger for overnatting i nærheten
 • Kleskode
 • Eventuelle ekstra morsomme detaljer, som sangforespørsler
 • Å gjøre det på denne måten betyr også at du kan varsle gjestene dine om endringer uten å måtte sende ut en ny gruppe invitasjoner.

Lag en enkel bryllupsnettside via Nettsidelab.

Med print inkluderer ikke bare invitasjoner, men også bordkort, bryllupsskilt og menyer hvis du trenger dem. Bruke samme palett på alt, for binde alt sammen.

Send ut invitasjoner

Når du har bestilt eller laget invitasjonene dine, er det nå på tide å sende dem ut. Rundt 6 måneder før bryllupet er en god tid. Hvis du ikke har et bryllupsnettsted, så sørg for å inkludere de viktigste detaljene som tidspunkter på dagen, anbefalinger om overnatting, kleskode samt RSVP-detaljer. Det kan også være en morsom idé å inkludere en gaveliste eller nettsideadresse for dette, slik at folk vet hvordan og hva de skal gi deg.

Ikke glem å spørre om allergier og forbehold. Det er ingenting verre enn at din veganske bestevenn får levert en biff!

3-6 måneder igjen

Matsmaking og ferdigstillelse av menyen

Ofte vil de ha et stort utvalg av alternativer, så det er greit å gå inn med noen ideer om hva du kanskje vil ha. Men husk også at de fleste kokker/cateringselskaper har holdt utallige bryllup før og vil vite hva som fungerer best. Når du har valgt meny, er alt du trenger å gjøre å fortelle allergier og forbehold til gjestene dine (når du har alle svarene).

Giftering

Dette er definitivt ikke en beslutning om å forhaste seg. Nå for tiden er det uendelige muligheter med gifteringer. Enten du vil ha en ring med diamanter i, en overflate med grov tekstur, en ring i sølv eller gull eller lilla, eller alt du kan drømme om, bør du kunne finne det. Men ikke bli for revet med. Husk å velge noe som utfyller forlovelsesringen din, og det er en god idé å sette et budsjett for dette.

Hvis du vil ha skreddersydde ringer kan det ta litt lengre tid, så vær forsiktig med dette. Det er imidlertid en økende trend innen bærekraftige, resirkulerte og brukte smykker, så sørg for at du sjekker ut alle mulige veier selv om du ønsker et enkelt klassisk design.

Bestem deg for endelige tidspunkter

Seremonirekkefølgen din er mer spennende å planlegge enn du kanskje tror. I tillegg til tidspunktene for seremonien, bestem deg for de generelle tidspunktene for hele dagen. Sørg for å vurdere hvordan folk vil bevege seg rundt (spesielt eldre eller funksjonshemmede gjester), og om det er sitteplasser tilgjengelig for de som kanskje blir raskere slitne. Å lage en klar timeplan kan også være svært nyttig for cateringfirmaer og leverandører å vite når deres tjenester er påkrevd.

Sørg også for at du vurderer oppryddingen. Alt som skal til er å ha en plan for hvem, hva og hvordan kvelden skal avsluttes. Det er ingenting verre enn et portforbud klokken 23.00 som avskjærer favorittsangen din, og deretter få en kost og måtte feie opp i en halvtime…

Sjekk at passene dine er gyldige

Dette er veldig enkelt å gjøre og vil ikke ta lang tid, men det har potensielt katastrofale konsekvenser hvis du går glipp av dette trinnet!

Bryllupsgaver

Noen par liker å gi en liten gave til alle som kommer til bryllupet, kalt en «tjeneste». Disse kan variere fra noe klebrig og spiselig til villblomstfrø. Ikke spreng for mye budsjett på dette, men hvis du vil utforske ideer, er det nå et godt tidspunkt å bla gjennom nettsteder som Etsy og Pinterest, og deretter kjøpe i bulk.

2-3 måneder igjen

Gå inn skoene dine

En fin og enkel oppgave å starte med. Det er bare å ta på seg skoene og gå rundt. Blir råd bedre enn det?

Siste kjole-tilpasning

Kroppsformen din er mest sannsynlig uendret på denne korte tiden, så om nødvendig er det fortsatt tid til å gjøre noen små justeringer på dette stadiet. Etter dette er det på tide å ta med kjolen hjem!

DIY og gjestebok

Enhver DIY du har planlagt for dekorasjoner nå er et godt tidspunkt å begynne å fullføre dette. Du bør ha en god ide om hvilke dekorasjoner som mangler, og DIY er en morsom måte å fylle hullene uten å sprenge banken!

Dette kan inkludere å være kreativ med en gjestebok, kanskje gjøre den til et fotoalbum som skal fylles med bilder fra dagen, eller det kan være en stor tavle for folk å skrive notater og meldinger på.

Musikalske forespørsler

Eventuelle spesifikke sanger du vil høre, kan veldig enkelt arrangeres med DJ´en du har bestilt. Bare gi dem nok tid på forhånd grave dem ut av musikkbibliotekene deres, og ditt tilpassede dansegulv kommer til live! Dette er en nyttig mulighet til også å bekrefte eventuelle tidspunkter og nødvendige detaljer med musikerne dine.

Bryllupsfestmøte

Det er så hyggelig å se alle favorittmenneskene dine på ett sted, og bryllupsfesten er en spesiell del av det. Så samle brudepikene og forloverne og ha et lite møte for å holde dem oppdatert på hvordan dagen vil bli. Og dette er en god unnskyldning for å få gutta og jenter til å blande seg hvis de ikke kjenner hverandre allerede. Hvis alle er rolige på bryllupsdagen din, vil det hele gå fint og greit, og du trenger ikke å introdusere folk for hverandre.

1 måned igjen

Taler

Nå er ditt øyeblikk til å skinne. Enten du bestemmer deg for å la bruden eller brudgommen (eller begge) holde en tale, er dette din sjanse til å vise alle hvorfor denne personen gjør deg den lykkeligste du kan være og hvorfor du har bestemt deg for å ta skrittet for å gifte deg. Det er også den perfekte muligheten til å starte karrieren som standupkomiker.

Bestem deg for dine vitner

Dette er et trinn som er lett å gå glipp av, men som burde være ganske enkelt. Det er normalt en av de nærmeste personene (ofte en forelder eller slektning) fra hver side av familien. Dette er personene som signerer registeret sammen med deg for å forrette ekteskapet lovlig.

Få svar på hvem som kommer

Vi vet at din kusine Jane alltid glemmer å svare. Men her er vår påminnelse om å sjekke inn med alle de mer glemsomme (og tør vi si, uorganiserte) gjester som ikke har rukket å sende et svar på invitasjonen. Dette vil hjelpe deg med å fullføre tall for catering og hjelpe deg med å fullføre sitteplanen din.

Sitteplan

Mange par synes dette er en av de mest spennende aspektene ved bryllupsforberedelse. Tross alt er det kanskje din største mulighet for matchmaking noensinne! Hvis du har en formell sitteplan for bryllupsfrokosten, er det vanligvis en god idé å prøve å organisere den på en måte som gjør at alle kjenner minst én annen person på bordet deres. På den måten føler alle seg komfortable, men du får fortsatt se gledene ved å blande onkel Lars som elsker kjøtt med din bestevenn som sverger til vegansk mat. Åh, gleden ved matchmaking!

1 uke igjen

Bekreft endelige antall

Hvem som skal være der? Juster eventuelle detaljer som sitteplass etc.

Avklar endelige detaljer med leverandører og cateringfirmaer

Noen spørsmål i siste liten? Noen detaljer du er bekymret for? Dette er din siste mulighet til å dobbeltsjekke alt som dine leverandører og cateringfirmaer har sagt ja til. Nå er ikke tiden for tilfeldig å nevne at du har flyttet lokalet fra Oslo til Bergen.

Kort om de viktigste menneskene

Sørg for at familien og bryllupsfesten din vet nøyaktig hvordan dagen vil utfolde seg. Hvis du sørger for at du gjør dette i løpet av uken, vil det ikke bare frigjøre noen av nervene før bryllupet, det vil også bety at du kan lene deg tilbake på dagen og bare la alt skje uten å måtte fortelle folk hva de er ment å gjøre.

Dette er et av de mest avgjørende trinnene i all planleggingen din. Kommunikasjon er alt! Hvis folk som skjærer kaken ikke vet at de er ment å gjøre det, eller hvis brudgommens forlover ikke vet at han er ment å eskortere bestemor Magda til resepsjonen før tidsplanen, så vil ikke disse tingene skje. Så få dem av sjekklisten!

Samle antrekk

Hvis du ikke allerede har fått dem, er det nå på tide å gå og samle dine forhåndsbestilte dresser og brudepikekjoler.

Bryllupsdagen

Hent blomster og kake

Pass på at du ikke er den som gjør dette, så du kan slappe av. Men sørg for at den har blitt tildelt noen pålitelig, slik at blomstene og kaken dine kommer som magi nøyaktig når og hvor de skal være. Magisk kake og blomster gjør alle glade!

Gjør deg klar for seremonier

Dette er et veldig verdifullt øyeblikk, så sørg for at du gir deg selv mye plass og tid til å slappe av gjennom dette. Husk å be fotografen din om å ta noen bilder av dette øyeblikket før alt annet starter.

Slapp av og nyt dagen

Hvis du har fulgt denne detaljerte planen, burde alle dine nøye forberedelser ha lønnet seg. Alle bør vite når og hvor de må være. Så slapp av og nyt det som vil bli en av de lykkeligste dagene i livet ditt! Og husk å nyte ekteskapet så vel som bryllupet.

Trenger du hjelp til å finne underholdning til bryllupet? Kontakt oss når som helst på 93675223 eller besøk nettsiden vår.

Share this post