Hva får du når du setter sammen fire musikere, tre dansere, tung bass, skrikende synther og kostymer? Et helt forrykende show man absolutt ikke vil gå glipp av. Vi tok en prat med Tacobitch for å bli litt bedre kjent med denne mystiske gjengen med kunstnere som sjokkerte en hel bransje og publikum.

 

Et kunstnerkollektiv

Bak maskene og kostymene skjuler det seg en gjeng med mennesker som virkelig brenner for kunsten deres. Gjengen har tidligere spilt med hverandre i ulike band, og hatt andre prosjekter de har vært opptatt med. Men de visste at de en gang skulle gjøre et slikt prosjekt.

— Det var veldig spontant, «Mikael og «Niels» sendte inn demo dagen før fristen. Etter det tenkte vi ikke så mye mer på det. Vi trodde ikke at vi skulle komme med. Men vi tenkte jo at hvis vi kom med, så måtte vi jobbe hardt for å få ting på plass, sier «Mikkel».

— Hva så dere for dere for dere at liveshowet skulle bli?

— Det er et veldig metashow, og veldig polariserende. Hele showet har mye for seg og det er veldig mye å fokusere på, forklarte «Trond».

Tacobitch var et ukjent navn for alle i bransjen og publikum. Hvem og hva er Tacobitch var spørsmål som gikk igjen blant de fleste. Kunstnerkollektivet var trukket frem av eksperter fra musikkbransjen som verdt å få med seg blant 150 andre acts under By:larm. Uten å ha spilt en eneste gig.

 

Massiv respons

Kunstnerkollektivet maktet å fylle Blå under livedebuten sin under by:Larm og Revolver to dager senere. Flere slapp ikke inn på grunn av et stappet lokalet. Å fylle opp lokalet klarte de nok en gang på nytt under Øya klubbdagene, hvor det ryktes at 300 ikke kom inn.

— Hvordan har responsen vært?

— Det har vært både en lettelse og et kick, for det kunne gått begge veier, sier «Jonas».

—Egentlig veldig overveldende, skyter «Grete» inn.

—Ja, også har det vært en bekreftelse på hva som finnes og ikke finnes i musikkscenen.

— Folk ble nok overrasket. Vi vet når temposkiftet og skrikene kommer, men det gjorde ikke publikum, forteller «Frode».

Bandet både sjokkerte og engasjerte publikum, inkludert undertegnede. De gode anmeldelsene kom på løpende bånd etter to suksessfulle by:Larm opptredener. De forteller at danske Bandsoftomorrow omtalte Tacobitch som en av fem oppdagelser fra by:Larm, uten å ha sett konsertene.

 

Kardemommeloven.

Kunstkollektivet startet fra scratch med dette prosjektet. De ønsket ikke fokus på individene, men heller på hele showet. De vil forsikre publikum at det er et fristed hvor folk kan slippe seg løs, og ønsker at de kommer som de er og gjør som de vil. Så lenge de ikke plager andre.

— Samhandlingen mellom dansere, bandet og publikum er viktig. Det er viktig for oss at publikum syntes det er like gøy som det vi gjør. Anonymiteten gjør at vi som performers kan slippe oss løs, sier «Trond»

 

Ingen faste rammer

Hvis ikke deres liveopptreden var grensesprengende nok kan vi forvente mer av Tacobitch i fremtiden. De forklarer at de er i stadig endring og ikke har noen faste rammer.

— Vi ønsker å pushe og konfrontere folk. Prosjektet handler om å være fri og stadig utvikle oss og det vi holder på med, sier «Trond».

— Det er ikke sikkert bandet er det samme om 10 år, kanskje vi har byttet ut alle sammen. På den måten utvikler prosjektet seg hele tiden. Også hadde vært kult å kunne se showet fra publikum, avslutter «Mikkel».