Nykommeren Siri Black er aktuell med låten «Stop Calling». Hun forteller at hun skrev låten en kveld hun satt hjemme på Tøyen og jobbet med en beat, men ble avbrutt av den ringende telefonen, gang på gang. Låten er skrevet og produsert selv i samarbeid med DJ Soulbase (Vegar Dahl). Vi slo av en prat med Siri i forbindelse hennes nye slipp.

Siri! for de som ikke kjenner deg så god, vil du starte med å fortelle litt om deg selv?
– Jeg er født i oppvokst i Bergen. Etter fullført musikkproduksjon-studie i Bergen flyttet jeg til Oslo hvor jeg traff Vegar Dahl aka DJ Soulbase. Vi tok en studio session sammen og har jobbet sammen siden.

13.Mars slapp du låten «Stop Calling», hva handler den om?
– Jeg begynte å skrive den en kveld jeg satt hjemme på Tøyen og jobbet med en ny beat. Jeg bruker lydopptak på mobilen min hele tiden for å sikre at jeg ikke glemmer nye idéer. Jeg hørte på lydopptakene og jobbet med en beat, men jeg ble avbrutt kontinuerlig av en fyr som ringte, og ringte, og ringte… Jeg fant frem skriveboken og begynte å skrive «Stop Calling». Greit, vi hadde det fett sammen, men jeg gav klar beskjed til ham om at jeg ikke var interessert i noe mer.

Når startet du å lage musikk?
– Jeg er ikke sikker. Jeg har laget musikk lenge, men jeg har også holdt det for meg selv lenge. Jeg har alltid vært fascinert av tekst. Før jeg begynte å synge foran folk var jeg aktiv med slam poesi og hadde regelmessige shows sammen med Wisdom Opara. Han burde dere forresten sjekke ut, Doriansgrave på Spotify.

– Jeg skriver alltid utifra egne erfaringer, enten helt konkret som i Stop Calling, eller om tanker og følelser jeg har.

Du skriver jo dine egne tekster, men hva inspirerer deg?
– Jeg finner inspirasjon i alt, både i stort og smått. Det kan være en hendelse, en samtale, en følelse, en tanke, et blikk. Hva som helst. Jeg skriver alltid utifra egne erfaringer, enten helt konkret som i Stop Calling, eller om tanker og følelser jeg har.

Vi hører rykter om at du har et kommende album i løpet av 2020, hva kan vi forvente fra det?
– Ouff, det gleder jeg meg til. Albumet kommer til å være en refleksjon av meg og min oppvekst. Jeg kommer fra et multikulturelt hjem og har blitt eksponert for et mangfold av sjangre helt fra da jeg var inni magen til mamma. Dette har gitt meg en kjærlighet for musikk som er uavhengig av sjanger. Jeg tror det vil være vanskelig å putte albumet inn i én sjanger, men for å gi noen pekere kan jeg si at jeg er sterkt inspirert av gammel soul, så felles for alle låtene er er at de bunner seg i soul. R&B og hiphop vil også være fremtredende, det samme vil afrobeats være. God musikk er god musikk. Det er ikke mer komplisert enn det.

Helt til slutt, har du noen guilty pleasure låter?
– Cotton Eye Joe.