Den norske duoen Pyke består av Kjersti Pyke-Lindtveit, og Benjamin Pyke-Lindtveit. De to startet å arbeide sammen da Benjamin var med som gitarist i bandet The Loch Ness Mouse, hvor han blant annet turnerte med albumet ”11/22” og spilte på venues som Øya og Quart, hvor Kjersti deltok som korist.

De to flyttet etter hvert til Arendal, hvor de fant nye kunstneriske impulser. Som del i denne prosessen ga de i 2012 ut den elektronisk- pop- inspirerte singelen ”Intimacy”, en låt som har fått bli med videre til debutalbumet som slippes i høst, i ny og tyngre drakt. Det er denne låten vi i Rubato nå har premiere på i dag.

I anledning singelslippet tok vi en kjapp prat med duoen for å høre litt om den nye låta, inspirasjon og fremtidsplaner. Låten hører du nederst i saken.

Hva handler sangen om?
– Vi vegrer oss for å si for mye om hva låtene handler om, og ønsker ikke å legge føringer for lytteopplevelsen. Om vi må si noe om hva Intimacy ll handler om for oss, så er det opplevelsen av å være fylt av intense følelser. Når både nærværet og fraværet av den personen blir altoppslukende, og man føler at verden rundt fremstår som ny og annerledes.

Hva inspirerer dere?
– Når det gjelder låtskriving er det stort sett inspirert av livet, enten det er vårt eget eller andres liv. Som oftest er det de vanskeligste fasene av livet som driver frem ny musikk. Motgang generelt er et kriteria for å kunne skrive låter for oss. Det kan høres dystert ut, men det er sånn vi fungerer. Vi lar oss inspirere av andre artister som går mot strømmen og som ikke lar seg forme av hva som er «kult» og «trendy». Hvis vi skulle plukke ut en artist som har vært en hovedinspirator for oss begge så er det Bjork. Hun er kompromissløs og suveren i det meste hun gjør!

Hvilke planer har dere lagt for 2016?
– Planen i første omgang er å slippe debutskiva vår 7. oktober. Etter det satser vi på å ha en musikkvideo klar til den siste singelen fra albumet. Vi gleder vi oss sykt mye til å spille skiva live for første gang på Mono 19. november, og forhåpentligvis flere konserter på nyåret!

Den nye låten hører du her: