20 år gamle Magnus Bechmann fra Sandvika har nettopp fullført 3 år på musikklinja ved Rud Videregående skole. Nå er han klar for å satse på musikken for fullt. Inspirert av artister som Sondre Lerche, Dan Croll og Dirty Projectors satser han inn mot popmusikkens fengende rytmer, full av catchy melodier og gitarhooks. Han slapp sin debutsingel i fjor som gikk rett inn på spillelistene på NRK P3. I år gjorde han sin debutkonsert på by:larm og fikk skryt fra selveste NME.

Vi tok en kjapp prat med den unge artisten om singelslippet, NME-hypen fra by:Larm og norsk musikkbransje. Låten hører du nederst i saken.

Halla, Magnus!
Grattis med ny låt. Hva kan du fortelle oss om den?

Jeg kan fortelle at den er produsert av Erlend Mokkelbost, og at den er skikkelig kul. Resten er hemmelig.

Du har jo gått på musikklinja på Rud VGS. Hvordan vil du si at det har formet deg som artist?
For det første sitter jeg igjen med generell studiekompetanse, og det føles selvfølgelig sykt stort. Og for det første lærte jeg å synge og spille musikk, som jo også er relevant kompetanse. I løpet av de årene rakk jeg også å gro litt hår på bryst og hake (merk: LITT. Skjeggveksten er fortsatt elendig). Og sist, og for første – nå som jeg samler alderspoeng har jeg tid til å skrive noen hits.

Du gjorde din debut på by:Larm i år, hvor du fikk skryt av selveste NME. Hvordan føltes det?
by:Larm i seg selv var en veldig stor opplevelse. De eneste tilbakemeldingene jeg hadde fått på musikken min tidligere var fra mamma og pappa (fans), og det var sjukt hyggelig at NME også likte det! Det føltes ganske surrealistisk å bli trukket fram som et av høydepunktene under festivalen. Mine fans var også godt fornøyd med live-versjonene.

«With the youthful naivety of ‘Leisure’-era Blur and catchy pop hooks ripped straight from Two Door Cinema Club, teenage prodigy Magnus Bechmann has the look and the tunes to go real far.»- NME

Hva er planene dine fremover?
Planen er å gi ut en EP i høst, og så stikke på en miniturné i Norge. Det blir sjukt bra. Også var det jo disse alderspoengene, da!

Hvis du kunne ha endret en ting i norsk musikkbransje, hva ville det vært?
Jeg synes alle skal klippe seg og få seg en jobb.

Til slutt; hvilken låt er din sommerlåt i år?
Wonderchild av Christian Waltz. Gammel traver, men salte den er bra!