Hørt om Silent Disco? Lyst til å dra, men fremdeles litt usikker på hva det er? Vi gir deg guiden til hvordan du kan henge deg på en av Europas heteste trender!

Skrevet av: Helene Woll

”Hvordan var det? Var det kleint?”

Jeg har lagt ut et bilde av folk som danser med headphones på Instagram. Det er nå to dager siden. Allerede er det flere venner som har spurt meg hvordan det var. Om det var gøy? De spør fordi de har hatt lyst til å dra, men lurt på om det er en klein greie.

Vaskeriet i Bergen arrangerer Silent Disco hver onsdag. Dette er noe de startet med høsten 2015 – og etter hvert som de skjønte at dette var en suksess gjorde de det til noe fast. Silent Disco har lenge vært populært på forskjellige klubber i Europeiske byer som Berlin og København – og jeg mener det har tatt Bergen med storm. Silent Disco har kommet for å bli.

Før festen leste jeg noen artikler om Silent Disco. Det gikk for det meste i å lese om alle de hippe menneskene med blinkesko på dansegulvet. Og skal jeg være helt ærlig så var det nettopp dette jeg forventet. Jeg ble ikke skuffa over at dansegulvet ikke inneholdt en rekke blinkesko. Jeg ble heller positivt overrasket, fordi det er lenge siden jeg har sett et så variert dansegulv. Og det var nettopp dette som var så fint med crowden: variasjonen. Betonggulvet på Vaskeriet var fult av alle slags folk, hvor man finner alt fra super hippe mennesker, til gutter i hvit bukse, til de som bare er der for å danse i sin egen boble, til de som (kanskje) drikker litt for mange «rom and coke».

Jeg kan med hånda på hjertet fortelle at det er noe av det minst kleine jeg har vært med på.

Et bilde publisert av Utetrend (@utetrend)

Slik fungerer det:
Inne på Vaskeriet blir man møtt av en lang bar med elegante lys og kule sittegrupper. Bak fløyelsgardinene litt lenger inn i lokalet kan man skimte en haug med mennesker som danser mens det lyser rødt og/eller grønt av hodene deres. Dette kommer jeg tilbake til senere. Der inne er det stille. Bare mumling av folk som snakker litt sammen. Ved baren mingler folk. Noen har på seg headset og gynger litt for seg sjøl, andre prater med lav bakgrunnsmusikk.

De lysene ja. Hva er det for noe? Jo, dette er headsetet. Man får det utdelt ved fløyelsgardinene før man ankommer dansegulvet (med blinkesko, eller ei). Sånn det fungerer er at du har to musikkanaler å velge mellom: rød eller grønn. Begge hadde en relativt distinkt musikksjanger, hvor den ene var en blanding av deep house og dubstep, mens den andre hadde en blanding av nostalgiske hip hop-låter, med lavere tempo. Man skifter enkelt mellom de to kanalene ved å trykke på en knapp på siden av headsetet. Det tar ikke lang tid før man skjønner hvem som hører på samme kanal til samme tid – og det er vel de man ender opp å groove med. Hver kanal er styrt av hver sin DJ som står og raver med hendene i et stille lokale.

Med blinkesko, eller ei.

Ikke nok med at du kan velge å ha en sosial kveld i baren eller bare danse rompa av deg eller vise frem de nye blinkeskoene dine, så er Silent Disco noe jeg anbefaler alle å sjekke ut. Silent Disco forener mennesker gjennom musikk og dans. Kulere greie skal du leite lenge etter.