Sist uke slapp Sickmane U9K sin debutsingel som soloartist, nemlig «SKOG1». Sickmane er absolutt ikke ny i musikkbransjen. Han har allerede sluppet musikk med den veletablerte rap-gruppen Rapspillets Obama. Her var han kjent som «Obama». Sickmane forteller at singelen omhandler hans frustrasjon med dagens samfunn. Skogen blir dermed utfluksstedet til artisten.

Sickmane U9K er en artist med overflod av kreative ideer på tvers av platformer, fra kunstverden, klesverden, nå er det musikk som er neste. Imaget skal være gjennomført, mystisk, med hovedplattform gjennom instagram. Singler skal gis ut de neste måneder, før et album kommer. Det skal være et gjennomgående tema visuelt, symbolsk og gjennomført utførelse. Han ønsker en digital tilstedeværelse med AR-Filter og diverse som fans kan interagere med. Sickmane ønsker å være delvis anonym.

«Det lyriske baserer seg på frustrasjon om samfunnet og motivasjon/inspirasjon for å forandre det.»

Artisten kan leke seg og bryte med tradisjonelle oppsett av hvordan en låt er bygget opp, og la en bridge eller et stille parti vare lengre en normalt – bare fordi beaten er så fet i seg selv. Bakgrunnslyder og detaljer kommer fra en nostalgisk era til millenialer, som fra populære PC spill. Det lyriske baserer seg på frustrasjon om samfunnet og motivasjon/inspirasjon for å forandre det.

Sickmane har også fortalt oss at han slipper låten «Mag1» innen kort tid. Vi gleder oss til å høre!