Sebastian Zalo: En av Slottsfjells beste live-artister
5.0Overall Score
Show
Energi
Selvsikkerhet
Ingen hodepine

Undertegnede har sett Sebastian Zalo, Yung Smul, og klikken deres et par ganger før, men da har det vært i tettpakka klubber, med et publikum som har vært overstadig beruset. Jeg var derfor svært skeptisk da Zalo meldte på Instagram at det ville bli «veldig ekte legendarisk» på Slottsfjell. I tillegg har undertegnede vært syk i en uke, og jeg var derfor skeptisk til om norsk hip hop var det som skulle til for å kurere min allerede dundrende hodepine.

Men jeg tok feil. Så innmari feil.

Jeg gikk sakte mot P3-scenen litt etter at Alan Walker hadde avsluttet det som må ha vært den største sellouten på en norsk scene noen gang. Tenk at man kan ødelegge «Sommerkroppen» av Mads Hansen… Uansett, Zalo var allerede i gang med å pumpe opp et publikum som ikke så ut til å kunne alle tekstene hans, og det må jo forsåvidt være lov når man snakker om en såpass fersk artist. Jeg stelte meg bakerst, tok armene i kryss, rykket litt i rockefoten, mens jeg nippet til en Solo- som en ekte bransjekis. Her var det flere ting å digge. Først og fremst hadde Horten-rapperen med liveband, noe som var en stor overraskelse, selv om han visstnok meldte det på Facebook-siden sin før konserten. Det låt tight, og det så ut som gutta koste seg. August Stubø og Håvard Kværne Hansen var stabile bak hvert sitt instrument, og løftet hele showet to-tre hakk. Mer live-band i hip hop, takk! August kom med et par gitarsoloer i løpet av showet, og det til stor glede for publikum. En annen ting man kunne digge var outfitet til Zalo, som gjorde at han lyste opp på scenen. Han så smashing ut. Og klærne gjorde at han oste selvsikkerhet.

Til tross for en kraftig hodepine, og en hals som skrek etter en annen type fjelluft enn det man finner på Slottsfjell, klarte Zalo å befri meg fra å være «han kjipe bransjekisen i bakgrunnen». Jeg gikk nærmere scenen, og plutselig sto jeg nesten helt inntil barrikadene, og sang med til mitt sommeranthem «Syv Søstre». Zalo og Yung Smul er en deilig duo. Videre dundret Farfemhundre sin «Fretex Flex» utover mot publikum, noe som er den ultimate moshpit-låten. Den beaten er for grov, og hadde jeg vært frisk og full hadde jeg lett deltatt.

Foto: @stred

Konserten kom med flere overraskelser, deriblant da de to raplegendene Jaa9 & OnklP entret scenen. Gutta er med på Zalo sin siste låt «Nåomdan». Til tross for besøket av to legender viste Zalo at det er hans låt, hans konsert og hans publikum, og leder an låten, hvor de to legendene «får lov til å skinne». Upåklagelig. Sebastian viste hvem som var sjefen. Det var også en glede å se at Zalo eide låten da han gjestet Jaa9 & OnklP sin konsert på Kastellscenen dagen etter.

Videre ble den deilige låten «Fridag» servert, hvor karismatiske Sebastian Marcel Choquet, som sto bak spakene resten av konserten, hjalp Zalo å turne opp publikum. Marcel har moves publikum bare kan drømme om å besitte selv, men det stoppet ikke publikum fra å prøve å gjøre det samme.

Peder Brun Løwe

Foto: Peder Brun Løwe

Publikum turnet opp utover i settet, og det hele ble avsluttet med repeat av «Fretex Flex», hvor vann ble kastet rundt, hele crewet entret scenen, Zalo moshpitet med publikum, og Farfemhundre og Yung Smul holdt liv på scena, med resten av crewet. Konserten ble avsluttet i en peak!

Nei, Zalo, jeg må rett og slett bare gi en stor «high five», for dette var dritfett, og gjorde at jeg glemte hodepinen i 30 minutter. Til tross for mange gjester, og hjelp fra gode venner, var det liten tvil om hvem som eide konserten! 10/10 der altså!