Karpe Diem-gutta er endelig ute med nytt materiale, og denne gang i en voldsom og voldelig setting. «Den islamske elefanten» heter låten, og presenteres som en karaokeversjon. Videoen fortsetter der «Attitudeproblem» slapp, og denne gang får vi se hvordan gutta håndterer omstendighetene i fengsel etter at de ble arrestert i forrige video.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Etter deres forrige Heisann Montebello-slipp ble det mye oppstyr rundt hvordan duoen anvendte seg av ordet «jøde» i låten «Attitudeproblem». Ervin Kohn, leder for Det Mossaiske Tromssamfunn, mente blant annet at gutta burde spille inn singelen på nytt, da han mente at låten bidrar på feil side i kampen mot voksende antisemitisme i Norge. I kjølevannet av debatten ble rapperne drapstruet. Duoen svarte på kritikken, men dagens slipp sies også at kan være et svar på debatten rundt forrige slipp. Videoen ender med at Patel knivstikker Abdelmaguid, i en krangel om hvem som hadde skylden for jødehat-bråket.

Videoen er tekstet på svensk, og i et intervju med Christine på P3 sa Magdi at det føles mye mer ekte å presentere videoen med svensk undertekst. Han trakk paralleller til barndommen, da han ofte så filmer med svensk undertekst.

Videoen er regissert av Thea Hvistendahl, som også var med på å regissere forrige slipp.

Sjekk ut videoen og legg igjen en kommentar på hva du synes i kommentarfeltet under.

Karpe Diem spiller på flere festivaler i sommer, og du finner dem på blant annet Slottsfjell, Palmesus og Kongsberg Jazzfestival. For full oversikt klikk her.