Warith Salti Mbaruk er en 24 år gammel artist, låtskriver og DJ, opprinnelig fra Tanzania. Han flyttet til Norge da han var åtte år gammel og har vokst opp og etablert seg i Bergen. Med ti års erfaring som låtskriver, produsent og DJ, har SALTI bestemt seg for å satse på sin egen musikk.

Et turbulent personlig liv med en oppvekst preget av sterke opplevelser og inntrykk har skapt en åpenhet i SALTI. Evnen til å produsere og uttrykke følelser gjennom melodier når ord og uttrykk ikke er nok har vært livreddende for ham.

Etter å ha skrevet og produsert en rekke låter er SALTI klar for å fortelle sin historie. «Shameless» er første smakebit og singel ut og handler om to sider av en person – én som vil leve det komfortable liv og én som lett lar seg friste til å ha det gøy uten å tenke på konsekvenser. Budskapet er å finne en balanse mellom de to personlighetene, prøve å ikke la fristelse og egoisme ta over.

Halla! Gratulerer med debut. Hva kan du fortelle om låten?

– Yo!
Takk for det! Det føles godt å ha sluppet den. Jeg skrev «Shameless» for to år siden da jeg befant meg i en kjip situasjon. Det var «trouble in paradise», kan man si. Det som skjedde førte til at jeg innså mye som foregikk i livet mitt, som gjorde hele låten mer følelsesladd. De hendelsene reflekterte veldig på hvorfor livet mitt og forholdene mine var som de var, noe som også skapte tittelen på låten.

Hvordan går du frem når du lager en låt?

– Det er veldig veldig varierende. Det spørs helt hva jeg prøver å oppnå med en session. Jeg er veldig glad i å jobbe med musikere i studio. Det florerer med melodier i hodet mitt, så det er veldig greit for meg som også er produsent å kunne si til en keyboardist: «spill det, len mer med den key’en, litt lysere, bytt ut den key’en». En PC vil aldri kunne gi meg det samme som en talentfull musiker gir.

– Jeg begynner alltid med det melodiske, men det må gi meg ett kick før jeg går videre med det. Deretter går det nesten på autopilot. Alle bitene faller på plass. For jeg vet jo alltid hva jeg føler, og har som oftest en hunch før jeg i det hele tatt begynner på hvilken historie og følelse jeg vil fortelle. Når jeg går inn i en session, så foregår det en spesiell prosess i hodet mitt. Det er merkelig, for hver gang jeg kommer inn i min sone, så bare flyr det ut. Det er en ubeskrivelig følelse. Men jeg må alltid skrive mine egne hooks, og den originale ideen må komme fra meg. Det må komme fra en plass for at jeg skal kunne kalle det mitt og at det gjenspeiler historien jeg må fortelle.

Etter en sjelsettende opplevelse for et par år siden befant SALTI seg i studio og skrev. Uten en dedikert vokalist tilstede tok han selv mikrofonen fatt og begynte å synge. Det markerte starten på den absolutte musikksatsingen og artistkarrieren til SALTI. Han fant en trygghet i seg selv og det hele var som en åpenbaring for ham. Retningen i livet, både personlig og profesjonelt, ble tydelig. Det var absolutt ingen tvil. Gnisten var tent.

Hvordan ble det til at du bestemte deg for å lage egne låter til at du nå er signert av Def Jam?

– Jeg følte meg tom. Jeg følte ikke jeg fylte «purposet» mitt som DJ. Jeg hadde så mye følelser, og så mye på hjertet. Jeg har alltid hatt en drøm om å bli artist, men har aldri hatt motet til å gi alt for å teste potensialet mitt. Jeg har alltid visst at min historie kommer til å bli fortalt på en eller annen måte. Teamet mitt og jeg har alltid hatt et mål om å gjennomføre planen vår sånn som den er, uansett om jeg ble signert eller ikke. Men vi forsto også mulighetene et label tilbyr og hjelper med i forhold til planen og visjonen vår, så det var ingen tvil om å velge å samarbeide med Def Jam da det kom på bordet. Jeg kunne ikke havnet en bedre plass med et bedre team.