12. juni 2016 ble 50 personer skutt og drept etter at en person gikk løs med skytevåpen på en nattklubb i Orlando, tilhørende det lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede-miljøet i den amerikanske delstaten Florida. Terrorhandlingen og den tragiske hendelsen er den dødeligste massakren i amerikansk historie. Det var denne hendelsen som dannet grunnlaget for den nye låten til Ruben, «Go For Love».

Ruben Markussen, eller Ruben (som er artistnavnet hans), er en travel mann. Nye låter skal produseres, lages, spilles inn og spres. Nå er fjerdesingelen «Go For Love» klar, som er første slipp i hans LA-herredømme. Låten er en hyllest til de som fortsatte å kjempe etter Oralndo-tragedien.

If I get shot down for fighting on
I´ll fight for love
So babe if I go to hell for loving you
I´ll go for love

– Inspirasjonen bak låten kom fra den tragiske hendelsen som skjedde i en av homsebarene i Orlando, 2016. Motet og kjærligheten til de som ble påvirket var det som rørte meg og ga meg inspirasjon til å skrive denne låten, og er nettopp den type kjærlighet jeg ønsket å få frem i «Go For Love», kan Ruben fortelle oss i et intervju fra LA.

Vanligvis beveger Ruben seg innenfor den pop-elektroniske sjangeren, men nå har han tatt steget videre mot den kommersielle sonen:
– Den nye låten heter «Go For Love» og skiller seg ut fra mine tidligere låter, da denne er mer en type kjærlighetslåt og mye mer innenfor det kommersielle markedet enn det jeg har gjort tidligere.

Markussen har studert musikkproduksjon på Høgskolen i Innlandet den seneste tiden, men gjennom utvekslingsprogrammet på studiet har den unge nordlendingen valgt å reise til Los Angeles for å utvikle seg som artist. Her går han et seks måneders program kalt «Independent Artist».
– I LA er planen å knytte kontakter jeg kan skape et samarbeid med. Samtidig er målet å utvikle meg selv som artist, sanger og låtskriver gjennom Independent Artist-programmet jeg går på Musicians Institute. Jeg håper på å møte noen kule produsenter og artister jeg kan utvikle meg sammen med!

Hva kan vi vente oss i fremtiden?
– Det er selvfølgelig uvisst hva fremtiden vil bringe, men det jeg vet er at jeg vil fortsette å levere musikk jeg brenner for og som har et meningsfylt budskap. Jeg har mange låter på lager og håper på å få til flere mens jeg er i LA. Så får vi se hva som skjer etter det. Forhåpentligvis har vi sterkt nok materialet til å sette sammen en god EP, men det ligger enda langt fremme i planene. Fokuset vil først og fremst være å utvikle meg selv som artist mens jeg er er i LA.