Norges neste stjernehåp er fra Harstad og heter Ruben. 20-åringen (fullt navn Ruben Markussen) debuterer i dag med låten «About To Collide». Nordlendingen har valgt å satse mot den pop-elektroniske sjangeren og ønsker å formidle et budskap gjennom låtene sine. Han har tidligere jobbet med indie-artister verden over, og har både produsert og skrevet låter til andre. Nå har han bestemt seg for å gå egne veier for å satse fullt og helt på egen artistkarriere.

Som han selv sier: «Det er mine opplevelser og tanker som blir tatt opp, og jeg håper at det skal skape en sterkere relasjon mellom meg og de som hører på.»

Vi gleder oss til å se hvor Ruben kommer til å ende, men at det er en knallsterk debut kan man ikke legge skjul på.

Hør debuten og les intervjuet vi gjorde med det nye stjernehåpet fra nord.

For de som ikke kjenner deg, hvem er Ruben?
Ruben er en (glad nordlending og) artist som lager låter innen den pop-elektroniske sjangeren. Gjennom låtene mine ønsker jeg å fremme et budskap, og jeg ønsker at låtene jeg skriver skal ha en mening. Mitt mål er å lage mektige og kraftfulle låter som virkelig betyr noe for andre.

«Not a bottle can save you from this, you´re about to collide»

Hva handler debutlåten om?
Låten skrev jeg for noen år siden, da jeg slet med mentale problemer og angst, hvor jeg brukte alkohol som et virkemiddel for å flykte fra virkeligheten. Den bærer et personlig preg, noe som går igjen i de andre låtene jeg skriver. Det er mine opplevelser og tanker som blir tatt opp, og jeg håper at det skal skape en sterkere relasjon mellom meg og de som hører på.

Hva inspirerer deg?
Bebe Rexha er en artist jeg virkelig ser opp til, og som jeg henter mye inspirasjon fra. Ellers henter jeg inspirasjon fra livet generelt og hverdagen min.

Hva er planene fremover?
Visjonen er selvsagt å satse internasjonalt, men først ønsker jeg å gi ut denne tracken og se hvilke tilbakemeldinger jeg får på den. Det kommer flere tracks i fremtiden, og etter hvert vil det også komme et album eller en EP, men når det lanseres er ikke fastsatt.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Selvfølgelig ønsker jeg at karrieren skal bli suksessfull og at jeg kan leve av musikken. For meg er det ikke penger som er grunnen til at jeg ønsker å bli artist, men derimot at musikken min skal bli respektert, noe jeg håper at har skjedd innen den tid.