Endelig er den nord-norske artisten Ruben tilbake med ny musikk. Etter å ha fått massiv respons på hans siste singel «Go for Love» er han ute med nok en hit. Han har gjort seg godt bemerket med flere milioner streams, radiolistinger, og fokus på viktige temaer som mental helse og terror. «Walls» er allerede radiolistet hos NRK mP3, og fant plass godt oppe i ukens «New Music Friday» på Spotify. Ruben har denne sommeren spilt på festivaler, og tidligere gjort oppvarming for selveste Julie Bergan. Tidligere i år ble Ruben også valgt som en av Rubatos Spotlight artister for 2017, og vi synes han holder mål. Vi har nå tatt en prat med artisten. Se også helt ny musikkvideo til «Walls» nederst i saken!

Tekst: Jonas Solevåg

Fortell om din nye singel «Walls» 

Walls er en låt jeg begynte å skrive og produsere rundt Mars, tidligere i år. Teksten tar for seg det å holde tanker og følelser for seg selv, ved å bygge en ”mur” rundt seg, slik at andre ikke skal gjennomskue hva du går gjennom. Jeg forklarer i sangen hvordan det man ser fra utsiden kan misforståes som at man har det bra, og kan trenge noen som er villig til å forstå seg på det. Låten forteller hvordan mitt tilfelle var.

Du har nå bodd en periode i LA, hvordan har det vært?

Det stemmer! Jeg bodde i Los Angeles i seks måneder, hvor jeg studerte og jobbet med musikken min. Å gå fra lille Norge til Los Angeles var noe jeg måtte ta litt tid til å bli vandt til, men jeg føler også det var med på at jeg ble mer åpen for å utforske og utfordre meg selv som artist. Det at jeg var såpass langt hjemmefra var også noe som tillot meg selv å være enda mer ærlig med meg selv og hva jeg virkelig ville lage når det kom til musikk. Jeg turte å eksperimentere og ta i bruk forskjellige elementer som jeg personlig likte mest, selv om tanker slo meg at det kanskje ikke var noe som de fleste kom til å like. Jeg lærte at ved å bare følge instinktet så endte jeg opp med fantastiske resultat, som jeg aldri har vært mer stolt over å dele med andre. Tiden i LA var definitivt en utrolig viktig del av det som har fått meg til å innse hva mitt sound er.

Saken fortsetter under bildet

https://www.instagram.com/p/BPREHNRAzSV/?taken-by=theartistruben

Du har også spilt inn en musikkvideo! Hva kan du fortelle om denne?

Musikkvideoen spilte jeg inn i Nord-Norge, på et sted som heter Senja. Jeg ble kontaktet av Stein Eirik Simonsen som hadde sett at jeg skulle spille på BAKgården i august. Etter å ha hørt gjennom musikken min sendte han meg en melding på Facebook og spurte om jeg hadde lyst å få til et samarbeid. Da sendte jeg han låten, og vi begynte å dele ideer. Han er utrolig dyktig og vi hadde samme tanker når det kom til hvordan vi ville få til musikkvideoen. Jeg og min manager Mats Solvang reiste med fly opp, og møtte Stein. Vi brukte første dagen på å planlegge hva vi skulle gjøre fremover, og siden vi kun hadde 2 dager på å fullføre alt, måtte vi bruke all tiden vi hadde. Neste dag kjørte vi rundt for å se litt på fjell som kunne passet til musikkvideoen. Stein hadde allerede undersøkt litt i forkant, og vi kom fram til at vi skulle gå til toppen av et fjell som het ”Husfjellet”.  Vi begynte å gå rundt kl 14 og var nede igjen kl 21. Neste dag dro vi til et forlatt grafittverk, der vi filmet siste del av det vi trengte.

Selve tanken bak musikkvideoen var å gjøre den vakker å se på, men samtidig ha en liten rød trå fra start til slut. Som man kan se i begynnelsen er jeg på toppen av fjellet, og mot slutten går jeg lengre og lengre ned. I slutten av musikkvideoen ser man meg sitte i et mørkt rom. Meningen med dette var å visuelt beskrive det å gå fra å føle seg på topp til å havne på bunnen.

Saken fortsetter under videoen

I sangen blottlegger du deg, og legger ut om mentale lidelser, hvordan har det vært å snakke ut om dette?

Det er litt forskjellige ting egentlig. Først var det jo det at når jeg først utviklet sosial angst, så følte jeg ikke jeg hadde så mye musikk som jeg kunne relatere til, eller som kunne fortelle meg at det var det jeg gikk igjennom. Når jeg da begynte å skrive låter, så fikk jeg en forståelse for hva det var jeg gikk igjennom, og tenkte at det også kunne være til hjelp for andre. I tillegg tror jeg at om man tør å komme fram og vise verden din mest sårbare side, så er det du som har makta.

Har du noen tanker rundt muren Trump ønsker å bygge? 😉

Tankene mine kan godt oppsummeres i denne gifen:

Hva er planene frammover?

I løpet av den siste tiden har jeg jobbet med en EP som skal slippes i starten av neste år. Det er et prosjekt jeg har lagt utrolig mye av meg selv i, og den har et sound og en tematikk i samme gate som Walls. Jeg gleder meg utrolig mye til jeg får delt mer, og jeg tror at de som liker Walls kommer til å finne mye de liker i denne EP-en.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

Haha jeg tuller alltids med at jeg skal ta over verdenen når folk spør meg om hvor jeg ser meg selv om 5 år, men helt ærlig er det ikke noe jeg egentlig tenker så mye på. Det er sykt typisk klein-pop-artist å si, men jeg setter heller fokuset på musikken. Å utforske og eksperimentere den artistiske siden av meg er noe jeg synes er gøy, for man lærer så mye om seg selv som man kanskje ikke visste. Men ja, verdensherredømme.

Foto: Jo Setran