Slottsfjell bugner av matboder plassert rundt omkring på fjellet. Festival er ikke bare musikk, og for noen er det faktisk alt annet enn musikk. Det er jo faktisk sant at det ikke går an å leve av musikk. Du blir ikke mett av det, uansett hvor mange ganger du har hørt Sommerkroppen av Mads Hansen. Mat derimot, blir du mett av. Denne guiden hjelper deg med å navigere i den store jungelen av matboder, glitter og bestejenter. Under kan du lese hva vi syntes om festivalens mange godbiter. 

 

SURF´N  FRIES

Navnet høres kanskje litt ut som en Lapoint-surfecamp i Frankrike, men ikke la deg lure. Her får du store mengder fritert mat for å dempe sulten din. I køen møtte jeg en venninne fra ungdomsskolen som trillet terningkast 6. Akkurat som på ungdomsskolen var jeg edru og usikker, mens hun derimot var full og selvsikker. Hun forsvant før jeg hadde fått maten min og jeg følte at jeg var tilbake på ungdomsskolen igjen.

Jaja nok om mitt liv, tilbake til maten. Jeg gikk for en Mix-tallerken med ulike friterte retter, og fries selvfølgelig. Pakken inneholdt tre mozzarella sticks, tre fritert fisk, to kyllingvinger, én nugget, én chili cheese og masse fries. Det er mye snakk om hva vi skal leve av etter oljen. En mulighet er jo frityrolje, men det er kanskje ikke så bra for folkehelsen. Retten var overdådig og mektig, og veldig mye mat for en person. Derfor passer det perfekt å dele med en venn. Friesene bar preg av å ha bodd litt for lenge under varmelampen, men resten av retten var smakfull og saftig. Det kan dog fort bli litt mye av det samme i lenden. Imens jeg gomlet i meg fries så jeg utover publikum, og fikk plutselig øyekontakt med Alan Walker. Jeg prøvde meg på et smil med munnen full av mat og han smilte tilbake. Alt i alt var dette en god opplevelse og anbefales spesielt hvis du er litt sliten etter gårsdagens festligheter, eller har fått i deg flere enheter enn du kan telle på en hånd.

Terningkast: 4

Elgbab

Kebab er digg. Det eneste problemet er at du ofte er litt usikker på hvor kjøttet kommer fra. Hos Breheimen mat kan du få deg en kebab med elgkjøtt. Ikke bare vet du hva du får i kebaben, inside info fra boden sa også at elgene har det nydelig før de blir til mat. Jeg anser meg selv som en kebabkjenner, og erkjenner at dette er en relativt rar og snodig hobby. Uansett er det viktig å huske at elg ikke smaker helt likt som det du får på ditt lokale gatekjøkken. Elgen er skogens konge og det er jævlig digg å endelig få en bit av kongehuset. Kebaben var nydelig, men smaker jo ikke helt som en vanlig kebab. Jeg er en stor forkjemper for jalapeno på kebab, men dette var ikke å oppdrive her. Bortsett fra dette var retten virkelig smakfull og for 119 kr får du et herremåltid som du kan leve lenge på.

Terningkast 5 

Hitchhiker 

Redaksjonen gikk for en kylling-quesadilla og en vegetarisk quesadilla. Hitchikergutta anbefalte særlig kylling, men vegetarretten var faktisk helt nydelig. Her får du virkelig en smakfull rett som får fredagstacoen til å virke som sandpapir. Eneste kritikk var fra noen pysete norske ganer som ikke digga helt den sterke smaken. Sånn går det når man har fått den triste fredagstacoen med morsmelken. Uansett, dette er virkelig å anbefale. Her får du et måltid utenom det vanlige. Et lite minus er at retten kunne vært enda større, og for 125 kr kunne vi forventet mer mat. Samtidig fikk de ferske grønnsakene smaksløkene til å danse. Litt som Diplo-konserten: nydelig låter, men bare 30 sekunder i himmelen før det byttes til en ny låt.

Terningkast 5