Det er ingen tvil om at god mat er viktig på festival. Kadetten har en rekke matboder og redaksjonen prøvde å spise seg igjennom de fleste. Barisfaktoren er høy, men du må fortsatt spise for å holde deg gående, uansett hvor lenge du har jobbet med sixpacken. Vi er ingen Helstrøm eller Jamie Oliver, men vi tok på oss smekken og flesket til med bedriftskortet mastercardet på Kadetten.

 

Testen er gjort av tre av redaksjonens mendlemmer; Jørgen Berntson Aase, Eskil Walnum og Sindre Fladvad.På Viet Thai tilbyr de en rekke ulike retter med spennende sauser. Redaksjonen gikk for bestselgeren Mix tallerken til den nette sum av 125 kroner. Tallerkenen besto av 1 vårrull, 1 scampi, 2 kylling og 2 løkringer samt ris og nudler. Klientellet var svært hyggelige og stemningen var god, men dessverre ble vi skuffet av nudlene og risen. Nudlene minnet mer om spaghetti og risen var tørr. Derimot skal det sies at fritert scampi, kylling, løkringer og vårruller var godt. Frityr er redaksjonens favoritt. Årene i blodet tettes og magen mettes. Pass deg så du ikke går på en smell og blir litt for mett, for her er det mye mat i en rett. Vi anbefaler derfor å dele retten med en venn (om du har venner).

Positivt: Mye mat og mye frityr

Negativt: Triste nudler og tørr ris

Terningkast: 3

Haralds Vaffel er en suksesshistorie som varmer redaksjonens vaffelhjerte. Det hele begynte med å selge vaffler ut av vinduet og har nå eskalert til nye høyder. På HV kan du smake mange ulike vaffelvarianter du aldri har smakt før. Redaksjonen gikk for en vaffel med blåmuggost og bacon. Du tenker kanskje «what, bacon, blåmuggost og vaffel?». Det tenkte vi også.  Vi ble derimot slått i bakken av smaken. Kombinasjonen av den smeltede blåmuggosten, crispy bacon og nydelig vaffel imponerte hele redaksjonen. Eneste snev av krititt vi klarte å komme opp med var at vi gjerne kunne spist en vaffel til. Det er altså ikke en helverdig middagsrett, men heller et nydelig mellommåltid.

Positivt: Nydlig og ukjent kombo som fikk smaksløkene til å danse

Negativt: Skulle gjerne hatt en vaffel til

Terningkast: 6

Kebab er digg når du er full og sulten og Happytime tilbyr både kebab og pizza. Redaksjonen gikk for en rullekebab, også kalt sølvkuk i visse kretser. Her får du en svært smakfull kebab for 100 kroner. Dressingen var nydelig, kjøttet saftig og grønnsakene friske. Kebaben kan derimot kritiseres for å være en anelse liten iforhold til hva du betaler for. Samtidig er det viktig å huske at du ikke er på det lokale gatekjøkkenet. Festivaler er dyrt å arrangere og derfor er det bare å fleske til med mastercardet for å bli mett.

Positivt: Fantastisk dressing, friske grønnsaker og saftig kjøtt

Negativt: Litt liten posjon

Terningkast: 5

Smoothie er sunt og godt. Det passer perfekt som en liten oppfrisker i varmen. Hos The Smoothie Factory får du en rekke friske og kalde smoothies. Redaksjonen gikk for bestselgeren Asian Dream til 75 kroner, en grønn smoothie full av smakfulle frukter. Sunnhet er kanskje det siste du tenker på når du dytter i deg pizza, kebab, pils og snus. Allikevel er det viktig å samle seg litt mellom slagene. God samvittighet er en sjeldenhet i redaksjonen, men etter noen slurker av smoothien kom vi oss opp på matbloggernivå. Prisen er en anelse stiv hvis det er lov å si. Allikevel er det virkelig verdt det. Kan også sprites opp, men da mister du den gode samvittigheten.

Positivt: Frisk, kald og god samvittighet

Negativt: Stiv pris

Terningkast: 5

Etter disse herremåltidene ble redaksjonen svært mett. Det er derimot mye annen god mat som burde sjekkes ut på kadetten. Pizzaen til Happytime var en publikumsfavoritt. Los Tacos sin matbod var også en slager. Har du penger kan du også sjekke ut Bølgen og Moi sine burgere. Her er det virkelig bare å ta på seg smekken og fleske til. God festival!