Usikker på om du skal gå for en burger, nudler eller pulled pork på årets Bergenfest? Det var vi også (usikre altså). En harry onkel av meg sa at det var mye god mat i godt øl. Samtidig er det også mye god mat i god mat. Vi er ingen Helstrøm, Jamie Oliver eller John Moreland, men vi tok på oss smekken og flesket til med bedriftskortet mastercardet under årets Bergenfest. 

Amen Ramen

Første ut, Amen Ramen. Som student og ulønnet frivillig journalist er det ikke å stikke under en stol at nudler har prydet middagsbordet litt for mange ganger. Derfor fikk jeg hjertet i halsen da jeg så prisen på en «Shiu» (trodde dette var en hund), men til 125 kr fikk du en varm og god klem med smak. Innholdet i bollen besto av svinenakke, tykke nudler, vårløk, et posjert egg og det som smakte som to terninger kjøttbuljong. Retten var svært salt, men toppet med srirachasaus var den velsmakende med et lite spark. Amen Ramen var et godt alternativ til den klassiske festivalburgeren, god smak og, hvem liker vel ikke nudler? Retten var god, men jeg ble dessverre ikke helt mett. Heldigvis hadde jeg tatt med meg en nøttebar, men jeg kan se for meg at ikke alle har en slik i lommen til enhver tid. 

Terningkast: 4

Positiv: God smak og et annerledes festivalmåltid. Varmer godt i en festivalskrott. Veldig instagramvennlig om du er opptatt av det.

Negativ: pris. Nudler koster 5 kr på Rema 1000, her kostet det 20 ganger så mye. Jeg ble heller ikke ordentlig mett.

 

Søtt + Salt

«Åtte pulled pork i pita med yoghurtdressing» hørte jeg en spandabel type foran i køen be om. Jeg ble litt flau over at cashlesskortet var tomt da jeg måtte betale med mastercard. Luksusfellen-Halgeir smilte til meg mens jeg tok en bit med den miljøvennlige(?) tregaffelen. Gaffelen var ikke så god og jeg var redd for å få flis. Retten derimot var nydelig. Angrer på at jeg ikke kjøpte åtte. Pulled pork fra Søtt + Salt er noe å anbefale for de fleste som ikke har blitt mette på øl enda.

Terningkast: 5

Positiv: Fett, saftig og salt. Rask servering, mye mat og mye dressing.

Negativ: Flisete gaffel. Følte meg også litt råtten etterpå, men det gjør jeg som oftest.

 

Bien

Bier er den snille og joviale vennen til veps. Bien er en relativt ekslusiv og trendy restaurant som jeg aldri har vært på. Jeg bestilte en «steam bun» uten å helt vite hva det er. Til den nette sum av 60 kr fikk jeg en snodig rett jeg aldri har smakt før. Uten noe sammenligningsgrunnlag og kulinariske ferdigheter kan jeg ikke annet en å si terningkast 6. Mest fordi jeg aldri har smakt noe lignende, men også fordi prisen var snill som en jovial bie. Jeg var så sulten at jeg måtte ta noen jafs av retten før jeg kom på at jeg hadde en jobb å gjøre(?).

VEGAN POP UP CAFÉ

Med slagordet sunn småmat til folket var dette et lyspunkt i en ellers usunn festivalivsstil. Her kan du få deg god vegetarmat og god samvittighet. Redaksjonen gikk for bestselgeren nachos med frisk tomatsalsa og chilibønner. Retten var svært instagramvennelig og smakfull. Ikke for salt og akkuratt passe cheesy. Her ble vi positivt overrasket og fikk renset sjelen. Kan derimot kritiseres for å bli noe ensformig mot slutten av retten. Derfor kan den være perfekt å dele med en venn.

Positivt: Sunt og godt

Negativt: Noe ensformig

Terningkast 5

 

Rema 1000 – The taste lab

Rema er festivalens nærmeste butikk og en ypperlig destinasjon å kjøpe en bjørnunge mellom slagende (noe redaksjonen forøvrig gjorde for å spare noen kroner). Det er derimot også et serveringssted på festivalområdet. Her kan du få deg en god burger. Vi ble derimot ikke helt slått i bakken av The Taste Lab, Reitan Gruppen har tapt millioner på bestevennavtaler og den mye omtalte Æ appen. Kanskje burde de heller holde seg til å selge matvarer og ikke begi seg inn festivalmatbransjen. For å være helt ærlig, var The Taste Lab-burgerne var ikke noe å skryte av. Jeg elsker en burger like mye som den neste fyren, men når jeg betaler de stive festival-prisene forventer jeg mer en noe jeg kunne smelt sammen på engangsgrillen i Nygårdsparken. Jeg ble skuffet. Det skal mer til enn hamburgerdressing og ruccola for å lage en god burger.

Positiv: Alle festivaler må tilby burger.

Negativ: Denne var for kjedelig.

Terningkast 3

 

ØL

Det er mye god mat i godt øl sier man når man har fått i seg litt mye øl. Derfor er det lurt å få i seg litt mat og lese gjennom punktene over. Når du er mett kan du derimot få i deg noen kalde halve. Festivalen byr på det kalde gullet, også kalt den nye oljen i visse kretser. Vi anbefaler en Hansa Chili Blonde, en digg og spicy øl som sparker. Fordi øl på festival ikke er mest budsjettvennlig er det faktisk lurt å betale 5 kr ekstra for en chili blonde eller white ipa. Husk å drikke vann mellom slagene, det er gratis, men vanskelig å finne. Vannet finner du like ved inngangen ved siden av Søtt + Salt sin «foodtruck». Lykke til og god festival 🙂