Velkommen til første Rubato Spotlight! Hver måned velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen!

Første Rubato Spotlight er: Kars!

Sjekk ut videointervju under.

Kars er en rapper fra Lille Tøyen i Oslo. Sammen med barndomskompis og produsent Øyvin Moxnes ga han ut EPene «Få Mer» og «Få Mer 2» i 2018. Musikken preges av en særegen lekenhet og en naturlig flyt de færreste klarer å overføre til norsk. Tekstene skildrer verden gjennom Kars egne briller; oppvekst i byen, med alle opp- og nedsider det kan innebære. Da han etterhvert flyttet til Bergen for å studere, møtte han den fremadstormende gjengen fra Mindre Begavet. Kombinasjonen passet som hånd i hanske, og Kars har etterhvert blitt en del av en ny og spennende satsing under Girson Dias sitt Full Effekt Records. Han har en rekke slipp som venter i 2020, og vi spår en lys fremtid!

10 kjappe med Kars!

Hvor er du fra?

– Lille Tøyen, Oslo

Hvilken artist hører du mest på, utenom deg selv?

– Haha, hører ikke mest på meg selv! Akkurat nå går det i de nye albumene til Young Dolph, slim thug og burnaboy. Drake er back at it nå også!

Hvilken låt hører du mest på for tiden?

– Vanskelig å si as! Men drukne av isah har jeg hørt på jevnt gjennom sommeren!

Hva er din drømmecollab?

– Drake, det er en hit! Av de norske så fucker jeg heavy med Siya for tiden. Lager også gjerne en four to the floor-låt med Susanne Sundfør! Hella versatile innit!

Hva er ditt beste tips til folk som vil bli artister?

– Jeg prøver å bruke tid i studio og holde meg ydmyk og klar i hodet. Det er ikke noe poeng å leke smart, uansett hva du driver med, tror jeg. Samtidig er det nok ingen oppskrift. Ingen har tråkket den løypen man selv må tråkke, og det er nok noe man må være klar over hele tiden.

Hvor er du om 5 år?

– På jobb.

Hvilken festival drømmer du om å spille på?

– ØYA, tror jeg. Alltid fett i Oslo under øya, og festivalen ligger rett ved der jeg vokste opp, så det hadde vært litt symbolsk.

– Det er ikke noe poeng å leke smart, uansett hva du driver med.

Hva ville du bli da du var liten?

– Fotballspiller.

Hva er din favoritt-musikkvideo?

– Jeg synes Försent-videoen med 1cuz og Greekazo er jævlig fet.

Beste konsertminne?

– Migos på Øya i 2017, da var de helt on top!

Din guilty pleasure-låt?

– Har maaange! Men den styggeste må være money on my mind av sam Smith.