Hei, alle sammen!

Håper det står bra til.

Det skjer mye i Rubato for tiden, så jeg tenkte det var på tide å gi en oppdatering fra oss, og fortelle litt om reisen vi har vært gjennom siden 2015.

For fem år siden startet jeg musikknettstedet rubato.no med mål om å fremme ny, norsk musikk. Navnet er et italiensk musikkuttrykk som handler om endring av tempo i et musikkstykke. En perfekt metafor når vi i 2020 er med på å endre tempo i musikkbransjen.

Opp gjennom årene har det blitt skrevet over tusen saker, intervjuer, videointervjuer, anmeldelser, flere tusen bilder har blitt tatt, og opp mot 30 personer har bidratt til innhold på rubato.no. I 5 år har alt blitt drevet frivillig. Ingenting har blitt tatt ut av prosjektet, men mye penger har blitt investert. Og alt har blitt drevet av folk som elsker musikk, og det å være med å bygge opp noe nytt fra start. Vi har vært et springbrett for nykommere på den norske musikkbransjen, og vært viktige bidragsytere på den norske musikkscenen. Vi har lært mye, og tatt med oss ny kunnskap og læring på veien.

Tre år etter oppstart tok vi prosjektet videre, og startet å gjennomføre markedsundersøkelser, dybdeintervjuer og markedsanalyser av musikkbransjen, med god hjelp fra NTNU og deres ressurser. Der bestemte jeg og et nytt team oss for å starte Rubato Booking – en digital bookingplattform for artister og arrangører. Målet er å gjøre det så enkelt som mulig for musikkbransjen å gjennomføre bookinger.

I dag har Rubato Booking vokst til å bli et team på seks personer. Vi er to forretningsutviklere, to designere og to utviklere. Alle har spesialfelt fra respektive studiefelt fra NTNU. Jeg er stolt av å kalle oss et team og en familie. I tillegg drives musikknettstedet rubato.no ved siden av, med skribenter, fotografer og kuratorer. Vi er en stor gjeng med et brennende ønske om å være med på å fremme ny musikk.

I starten av 2020 fikk vi støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge til å utvikle bookingplattformen. Vi har nå kapital til å satse fullt og helt på prosjektet, samtidig som fire av teammedlemmene er fulltidsstudenter. Det vil bli et krevende år. I et prosjekt som Rubato Booking er det mye risiko, både personlig og kapitalmessig, men den risikoen tror jeg alle i musikkbransjen har kjent på. Og den risikoen tror jeg vi alle liker litt å kjenne på. Vi i musikbransjen er et folk som tør å ta sjanser.

Jeg er ufattelig stolt og glad for at Rubato har fått tid, ressurser og nettverk til å bli det vi har blitt i dag.

Musikkbransjen er inne i en krevende tid, men desto viktigere er det at musikkbransjen satser på innovasjon og nyskapning. Om man skal fortsette å være en av de mest fremadstormende bransjene i verden må vi forstå at innovasjon og ny teknologi vil prege årene fremover. Vi må tørre å teste nye løsninger. Vi må være åpne for at ting kommer til å endre seg. Det vi utvikler nå vil være en del av fremtiden.

Ha en fortreffelig sommer, så håper jeg vi snakkes!

– Jørgen Berntson Aase

PS: Om du driver med noe spennende prosjekter, har lyst til å samarbeide eller bare vil høre mer om prosjektene vi jobber med er det bare å komme innom kontoret vårt på MESH i Oslo. Vi spanderer kaffe og en koronavennlig high five!