By:Larm nærmer seg med stormskritt, så vi i Rubato har tatt en spørrerunde i redaksjonen for å gi dere våre tre anbefalinger til by:Larm 2016. Nederst i saken finner du en by:Larm-liste som er kjekk å følge på med frem mot festivalen.

Sjekk ut våre tips – dette bør du få med deg på by:Larm!

Uten navn-2Jørgen Berntson Aase / Ansvarlig redaktør:

DePesno
En av de jeg gleder meg aller mest til å sjekke ut under by:Larm er stjerneskuddet dePresno. Han har imponert med sin lyse stemme, og fikk en velfortjent plass med i Urørtfinalen. Bergenseren er bare 20 år gammel, så han vil antagelig ha en lysende fremtid i møte. I tillegg til å få vist seg frem på et av nordens største bransjetreff, by:Larm, imponerte også unggutten på Eurosonic Noorderslag i Nederland, som forøvrig er Europas største.

Hester V75
Første gang jeg så Hester V75 var da de opptrådde på «Den Elleville Festen» i september i fjor. De hadde en energi og en entusiasme som tilsa at de elsket å stå på scenen. Til tross for at guttene driver med vidt forskjellige ting, hvor en er mekaniker, og en annen er jusstudent, klarer de å lage fengende og energiske låter. De syv guttene har også startet Vibbefanger, som blir beskrevet som et kreativt kollektiv. De har hatt flere konsert i regi av Vibbefanger, hvor «VIBBEFANGER I» ble kåret til Årets Beste Live (Bergen) av Natt&Dag.

Ary
Etter Ary og Carl Louis sin eventyriske opptreden under fjorårets P3 Gull var det vanskelig å ikke la seg målbinde av den unge trønderen. Flere mediehus har trukket fram 21-åringen som en av artistene man bør se opp for i 2016 (inkl. Rubato – red.adm.), og det vil antagelig være bra med folk foran scenen når Ary trer frem. Jeg har sett noen av forberedelsene hennes fram mot by:Larm på Instagram, så tror hun er godt forberedt. Her er det bare å stelle seg i kø.

alexanderAlexander Falleth / Journalist:

Great News
Glad i pop/rock? Da har jeg ’Great News’.
Pop/rock bandet fra Bergen har høstet mye skryt fra en rekke aktører i den norske musikkbransjen, og det er utvilsomt fortjent. Bandet ble formet med den enkle ambisjonen om å spille flest mulig giggs, fordi det er det gutta elsker. Og denne gløden gjenspeiles til de grader i konsertene deres. Etter deres opptreden på ’Den Elleville Festen’, rullet Gaffa.no terningkast seks og Bergens Tidende rullet en solid femmer.

Great News leverer en nydelig balanse mellom høy energi og mykhet i musikken deres, og jeg gleder meg stort til å se guttene opptre på BY:Larm. Jeg anbefaler på det sterkeste at du også tar deg en tur på konsert med Great News!

Wangel
Han har spilt på Roskildefestivalen, og har hatt flere utsolgte konserter i hjemlandet, Danmark. Siden han slapp EP’en ’Eternal History’ har jeg vært solgt. Wangel kjører pop, i en mer melankolsk stil, og har klart å få sin egen sound i vår største kommersielle sjanger, det står det stor respekt av. Lyden av Wangel er preget av en nydelig vokal som veksler mellom mørk baritone og silkemyk falsetto, og på mesterlig vis balanserer han elektroniske og akustiske elementer i låtene.

Wangel spiller på Mono og Rockefeller under BY:Larm, og jeg håper vi ses der!

Sonny Alven:
Vår egen fremadstormende norske DJ skal spille på årets BY:Larm. Jeg skal ærlig innrømme at jeg i en god stund nå har lagt house- sjangeren på hylla. Når det er sagt så handler musikk i bunn og grunn om å ha det gøy, og jeg tror utvilsomt at Sonny Alven kommer til å levere et forrykende show fra Drømmeteltet i år. Du har garantert hørt gjennombrudds låten hans ’Our Youth’, temasangen til Pepsi sin reklame for Pepsi Max som har bombardert TV’er og PC’er i landets husholdninger. Til tross for at jeg er relativt lei house-musikken som spilles nå om dagen, så har Sonny Alven sine låter begynt å lure meg tilbake igjen.

Slipp deg løs, ha det gøy og dra på Sonny Alven sin konsert i drømmeteltet under årets By:Larm!

Elise Daaland / Journalist:

DePresno
20-åringen fra Bergen har med god grunn vært nevnt i de fleste lister over artister som vil prege 2016, og mange har oppdaget ham som oppvarming for Aurora. Den melankolske popmusikken, inspirert av Cohen, Marley og Dylan, skiller seg ut med sin mørke dybde. «Stranger in disguise» og «Forever» klatrer på radiolistene, mens DePresno jobber med debutalbumet og er en av favoritten før årets Urørtfinale.

Dagny
Dagny har bare sluppet en eneste singel, men «Backbeat» har allerede over 4 millioner avspillinger på spotify. Den fengende poplåta har klatret høyt på hitlistene og gitt henne mye omtale i norske medier. Tromsø-jenta har vist at hun kan produsere fengende låter og har en sterk stemme, og er definitivt en av artistene musikkbransjen har størst forventninger til dette året.

Charlotte dos santos
En annen lovende artist er soulsangeren Charlotte Dos Santos. Den sjelfulle og varme souljazzen har allerede skaffet henne nominasjoner til Scandinavian Soul Music awards og og spillejobb på Øyafestivalen. Med sin spennende stemme og lekne arrangementer er hun definitivt blant artistene som er verdt å få med seg på bylarm.

Sina Petersen / Journalist:

ARY
En artist jeg virkelig gleder meg til å få med meg, er det norske pophåpet ARY. Til tross for at 21-åringen kun har sluppet én singel, har denne fått over 500 000 streams på Spotify, og hun har samarbeidet med artister som Carl Louis og Strangelove. Som om ikke det var nok, ble hun også valgt ut av P3 til representere Norge under Europas største bransjetreff, Eurosonic Nederland. Hun har selv sagt at målet med musikken hennes er å røre mennesker, og jeg ser frem til å bli rørt av hennes opptreden under By:Larm. Du har mulighet til å se henne både torsdag 3. klokken 22.30 på Rockefeller og lørdag 5. klokken 13.30 i Drømmeteltet.

Cezinando
Cezinando har du mulighet til å få med deg både på onsdag 2. klokken 21:30 på Vulkan Arena, og selvfølgelig under Urørtfinalen på Sentrum Scene som starter klokken 20:00 på lørdag 5 mars. Etter å ha slått ut Oscar Blesson i duell, har oppmerksomheten rundt Oslo-rapperen bare økt, så her kan det lønne seg å komme tidlig. Cezinando har hatt stor suksess med sitt nyeste album framtid:sanntid, og ikke minst sin siste singel €PA. Til tross for at Cezinando og P3 har fått blest for at en såpass etablert (og signert) artist er med å konkurrerer i Urørt, er det likevel ingen tvil om at jeg kommer til å stå på fremste rad og synge med!

Izabell
Etter å ha vunnet Norges beste kvinnelige rapper av P3, blitt listet på radio, og blitt plukket ut som en av Spotify’s ”one to watch” i 2015, er Izabell er uten tvil en av Norges ledende kvinnelige rappere. Personlig har jeg henne som ”one to watch” i 2016 også, og mener det er på tide at det blir flere dominerende jenter i rap-miljøet. Izabell spiller fredag 4. mars på John Dee klokken 23:00 og på Sentrum Scene lørdag 5. mars klokka 13:00. Jeg krysser fingrene for at ARY gjester henne på låta «Syner» fra mini-albumet Honning og aske, og gleder meg masse til å oppleve Stavanger-dama live.

I tillegg til disse, ser jeg frem til å få med meg Hester V75, Lovespeake, Farida, Oscar Blesson, Casa Murilo, Dagny, Kaveh, Skinny Days, og mange flere!

Vi har snekret sammen en spilleliste med alle godlåtene som er verdt å få med seg fra festivalen! Mangler vi noen låter? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, så skal vi legge den til. Og husk følge den – det kommer løpende nye låter fram mot festivalen. Ses vi?