Roskilde er over for i år og rubato. har vært på plass under den 8 dager lange festivalen, preget av hyggelige mennesker, god musikk, og alkohol. Festivalen er noe for seg selv og man kommer inn i en egen boble, ofte omtalt som ”the orange feeling”. Noen ganger sprekker boblen, blant annet når det regner som verst, og du angrer på at teltet du pakket ikke var vanntett. Eller når du faller i piss og gjørme. Men boblen bygges fort opp igjen og de mange flotte konsertene gir deg minner for livet.

Tekst: Sindre Fladvad

Årets konsertopplevelse

Arcade Fire leverte en fantastisk konsert den siste dagen på Roskilde. Crowden var ikke sliten av den grunn og den oransje scenen var full av gode vibber og energi. Vi i redaksjonen gleder oss til nytt album fra Arcade Fire 28. juli.

Årets konsert med flest delte meninger

Emil Stabil spilte en litt vel tidlig konsert klokken 14:00 siste dag på Roskilde. Konserten fikk både toppkarakterer og elendige anmeldelser av ulike medier. Mye av kritikken gikk ut på at Emil Stabil var fraværende store deler av konserten og i stedet hadde en rekke gjesteopptredener fra blant annet Tommy Cash, Sushi og Kobe og Lil Kleine. Vi følte oss litt som Lil Kleine i den forstand at vi var relativ kleine og slitne etter en lang festival. Men i motsetning til mange dansker som forlot konserten under gjesteopptredene, ble vi værende i det fortsatt fullstappede Arenateltet. De ulike tilbakemeldingene viser hvor individuelle musikkanmeldelser kan være, men de fleste var enig at Emil Stabil kunne klart seg med én mindre gjesteopptreden.

Årets knekk

Danskebåten er en fantastisk måte å komme seg fra Norge til Roskilde. For bare 250 kr fikk vi en restplass billett til København. Dessverre kom knekken kom tidlig grunnet mye bølger og i overkant mye taxfree. Følelsen av å være på den bølgende båten hjemsøkte redaksjonen flere dager etter ankomst.

Årets nakenløpvinnere

Det tradisjonelle nakenløpet var preget av en dramatisk snubling like ved mållinjen, og gutten som vant klarte akkurat å lure seg inn på en førsteplass etter å ha ligget lenge bak de 2 andre ledende guttene. Jenta som vant hadde astma og slet veldig med å puste da hun kom i mål.

Årets nye konsept

Klub Rå, 1200 kvadratmeter klubbområde med fest, kunst og musikk. Konseptet tok utgangspunkt i de fem energiene i Yin og Yang: tre, ild, jord, metal og vann. Her kunne man oppleve kunst og musikk fra blant annet Moddi, Princess Nokia og Arcade fire-frontmann Win Butler. Klubben var også et fint avbrekk fra festivalens vante omgivelser: På dagtid kunne man slappe av på et mørkt rom eller oppleve ulike kunstinstallasjoner som blant annet ”Liquid Flesh” av Emilie Alstrup. Her kunne man se tentakler og slim mens man hadde på seg en terapi-lysmaske og bli en del av kunstverket.

Årets dårligste konsert

Snow Boyz beviste at man ikke kan ha konsert i 45 minutter (eller var det 42?)  med kun én låt. Under konserten choket DJen opptil flere ganger og det ble en dårlig flyt i konserten. Den kleine stillheten mellom låtene forsøkte de å redde ved å starte verset på Seven Nation Army av White Stripes. Da de til slutt spilte hiten 42, ble publikum svært fornøyd. De spilte like så godt låten enda en gang, og det ble litt mye av det gode – dessverre.

Årets matnyhet

Dåsemat betyr tydeligvis boksmat på dansk. Redaksjonen tenkte på helt andre ting, og var ganske fornøyd med å kunne ha mulighet til å spise det.

Overhørt på Roskilde

«Bare spill 42 og bli ferdig med det» – lei jente på Snow Boyz-konsert.

«God festival» – jovial danske

«Is this the weeknd?» forvirret konsertgjenger på The xx-konsert

 

Sjekk ut bilder fra festivalen her:

Pom Poko.

67.

Snow Boyz.