Romskip ble dannet i 2016 og har siden vært fremadstormende på musikkscenen i Bergen, og i det siste året, også resten av landet. De har tidligere spilt på blant annet Vill Vill Vest, Ranglerock, Bygdalarm, Dragefjellet Minifestival og Girl Interrupted Festival. Romskip spiller garasjerock, men lager også roligere musikk. Fredag 1.Mars hadde de sin første konsert i forbindelse med By:Larm på revolver i Oslo. Konserten startet med en kort intro der bandet opplevdes som en ydmyk gjeng. Det var tydelig at bandet var takknemlig og glad for å spille på festivalen, til tross for sin «fuck Oslo»-mentalitet, men dette er ikke noe nytt når det kommer til band fra Bergensområdet.

Selv om scenen var liten, klarte bandet å bruke den for alt den var verdt. Energinivået var på topp gjennom hele gigen, noe som spredde seg til resten av publikum og dannet en bra atmosfære. Det var tydelig at bandet koste seg på scenen. Deres fengende rytmer og konkrete refreng, gjorde at det var lett å bli med på allsang. Noe som bandet tok seg bruk av. Bandet var flinke å få med seg hele rommet, de utbringte flere ganger opp til felles skål, samt at vokalisten Adem på et tidspunkt gikk ut til publikum for nærmere kontakt. Jeg vil også trekke frem den ekstremt ivrige bruken av tamburin.

-Energinivået var på topp gjennom hele gigen, noe som spredde seg til resten av publikum og dannet en bra atmosfære.

Bandet møtte på motstand midt i konserten da frontfiguren røk en streng på gitaren sin. Dette fikset bandet uten noe problem med å improvisere et mellomspill. Romskip hadde også bra overganger med akkurat passe snakking. Å gå på en konsert med Romskip gir deg definitvt mersmak. Jeg velger å gi bandet terningkast 5/6 og gleder meg til å høre videre fra Romskip i fremtiden.

Terningkast 5/6