Emile The Duke redder Colombia! Mellom et kne ute av ledd og nytt albumslipp – «Aasen tar helg»kommer Emile The Duke, eller Aasen, ut med en «veldedighetslåt». En sjelden banger, innspilt hos Oslo Records, og med musikkvideo regissert av Aron Eskeland. Singelen og videoen er laget for Operasjon Dagsverk (OD) som i år samarbeider med SAIH for å gjøre Colombia til et bedre land å vokse opp i, uten krig og vold som løsning på konflikt.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Selv sier dette Emile, eller Aasen, om låta:
–Jeg syns det var helt topp å bli spurt om gjøre dette prosjektet. Det er jo en enkel sak å se at det er mye her i verden som er på skakke, og det er lett å glemme det når vi har det så godt her på berget. Selv har jeg ingen tidligere meritter når det gjelder å strekke ut en hånd til de som trenger det, så dette var en god ting. Når det er sagt, føler jeg på ingen måte at det konkret i seg selv er nok med min lille låt. Vi burde vel alle fysisk hjelpe i høyere grad, kanskje reise over og få til noe brobyggende arbeid? Håper ungdommen klarer å se litt lenger enn sin egen nese på denne saken og husk: Det er én arbeidsdag det er snakk om her, vi voksne jobber HVER dag. Dere klarer én. For å engasjere ungdom må man kunne snakke ungdommens språk. Ungdom hører ikke på lærere, de hører på rap.

Saken fortsetter under videoen.

– Man redder selvfølgelig ikke hele Colombia på en dag, men ved å jobbe på OD-dagen, sørger man for at colombiansk ungdom kan jobbe for å skape fred. Vi er veldig glade for at Emile hjelper oss med det, sier Olav Bjelland Brekke, Leder for Operasjon Dagsverk 2016. OD-dagen går av stabelen torsdag 3. november. Det er frivillig, men både Aasen og Operasjon Dagsverk håper flest mulig bidrar! Det samme gjør vi i Rubato.

Du finner sangen på Spotify:

Forresten, visste du at Emile The Duke skal opptre på Rubato sin 1. års-fest 5. november? Event her: https://www.facebook.com/events/1232316450172043/