Himmelen ‘18 er en énkveldsfestival arrangert av Rockefeller sammen med United Stage, som bød på feilfrie vokaler og en søvnig lydmann.
Kveldens seks ulike artister leverte et godt utvalg av forskjellige sjangre da de spilte 30 minutter lange sett, i By:Larm-stil.

Tekst: Jenny Marie Skadberg

«Paria» smeller i gang kvelden med korister, blåserekke, band og dansere. Til tross for labert oppmøte i lokalene til Rockefeller er hun virkelig ikke redd for å by på seg selv. Hun synger feilfritt mens hun danser sammen med sine to dansere, som virkelig starter showet. «Paria» virker scenevant, og drar igang det lille som er av publikum. Sammen med sine tre korister leverer hun feilfrie RnB og pop-inspirerte låter, som viser tydelig hvilken kraftfull stemme denne unge jenta har, til tross for at lyden er noe ullen, som en årvåken lydmann fint kunne hatt bedre kontroll over.

Neste artist opp på scenen er like scenevant og drar energien videre der «Paria» slapp. Bandet som kaller seg «Iffy Orbit» viser tydelig hvorfor de mottar mange gode anmeldelser med sin lettspiselige indierock, og hvorfor nettopp de har varmet opp for kjente artister som «Twenty One Pilots» og «The Wombats». Fem-mannsbandet har god kjemi med publikum, og får folk til å danse med fra første låt.

Etter «Iffy Orbit» blir plutselig lyden en annen. Det er nesten litt religiøst når «Isák» tropper opp på scenen. Dette er en trio med energi til tusen, og de sparer virkelig ikke på kruttet med sin heftige urbane synt, sterk vokal og elementer av hip-hop. Det er som folkemengden foran scenen er fordoblet, og vokalist Ella Marie Haetta Isaksen danser ivrig på toppen av dj-bordet mens hun synger på både engelsk og samisk av sine lungers fulle kraft.

Når «Ponette» når scenen får jeg igjen litt følelsen av at lydmannen sover på jobb, eller at lydanlegget til Rockefeller synger på siste vers. Den sarte stemmen til vokalist Helene Svaland drukner i en øredøvende mengde av bass og trommer. Men «Ponette» lar seg ikke stoppe, og etter et noe blygt første-nummer dundrer de lidenskapelig på med heftige rytmer. Når gruppen trykker til med låta «Freak» viser de virkelig hvorfor denne gruppen vant Forbildeprisen under By:Larm 2017.

Etter «Ponette» byr kvelden på «Fool», en dansk duo som har flere millioner avspillinger på Spotify. Duoen bestående av Rasmus Jarby og Adrian Mikkelsen byr på soul-inspirert pop, som faller i god smak hos publikum, som danser ivrig med.

Kvelden avsluttes med mer dansbar pop til publikums entusiasme når «Kid Astray» går på. De leverer høy energi og er den perfekte avslutning på en fantastisk helaften, som flere av Oslos innbyggere så absolutt burde fått med seg.

Alt i alt leverer de unge fremadstormende artistene en solid helaften, og det er ingen tvil om at disse unge vil være med på å skape mye av musikk-bildet vi kommer til å befinne oss i fremover.

Sjekk ut bildebonanza fra Himmelen her! Foto: Fabian Fjeldvik