Rapgruppen Rapspillets Obama er endelig tilbake. Den bergensbaserte gruppen har sluppet sin mini-EP 2/3, som består av låtene «Ikke Få Panikk» og «Japan Foto». Vi slo av en prat med dem.

«»

Hvordan ble dere en gruppe?
– Vel, alt startet med vår første sang som ble spilt inn på gutterommet på Landås. Da var vi totalt tre stykker, Obama, David Ghetto og Jesus. Sangens navn ble kjapt kalt «Trippel dobbel, men aldri enkel», og denne sangen måtte vi vise til våre venner. Dette var for rundt 5 år siden! Tidlig inspirert fra Yoguttene, som bare var på Soundcloud på den tiden.

– Neste sang, kalt «Velkomst seremoni», fikk plutselig to nye stemmer, nemlig Paven og Osama-bin-bin. De la det hardt ned og det var helt naturlig at de ble med videre på eventyr.

– Noen sanger senere var mikrofonen plassert i et kollektiv i byen kalt «trappen», og det var da det begynte å ta av. Bobby Sel kom kjapt med mange kreative innspill, samt mange gjestevers. Så kom det en gangster fra Osterøy; Johnny Gelt. Eliza Green møtte vi tilfeldigvis en gang vi skulle kjøpe snus. Første gang vi møtte henne la hun det ned på first take, så det viste jo karakter. Unge Lovene kom også inn etter hvert og la ned et heavy vers på «Grønnere gress» en sen lørdagskveld. Norges nummer en røykesang.

Fortell litt om deres nyeste prosjekt «2/3»?
– Som tidligere nevnt het vår første sang «Trippel dobbel men aldri enkel». Nå driver vi med tre mini-EPer – 1/3, 2/3 og 3/3. Det blir to sanger på hver – så det blir en trippel dobbel!

– Den består av to sanger, «Japan Foto» og «Ikke Få Panikk». «Japan Foto» var en sang som Gelt produserte. Da vi spilte den inn trodde vi at vi hadde spilt inn den feteste sangen i verdenshistorien. Men dagen derpå innså vi at de var cannabissen som var for god og lurte oss, så vi endte opp med å bruke 3-4 måneder på å fullføre den. Kjekke gjestevers fra Resarbil fra Norsk Tripping og Styrk aka MIO Min er med på den!

– Det er veldig greit å ha slike langsiktige prosjekt med få sanger, ettersom vi er så splittet. Det blir vanskelig å være produktiv når alle er spredd. Så når vi begir oss ut på å slippe 3 mini-EPer så gjør det at vi må produsere, og vi havner ikke på latsiden. Sakte men sikkert lager vi bangers. Det er non stop produksjon, så vi stopper ikke selv om vi stopper.

Dere pleide å bo i kollektiv sammen, men vi forstår at folk har flyttet litt på seg. Hvor befinner folk seg?
– Ja, folk har flyttet. Militæret, skole, du vet – samfunnets plikter. Så Obama, Unge Lovene & Bobby Sel bor i Bergen. Eliza Green i Berlin, David Ghetto & Jesus i Trondheim, Osama i Italia, Jonny Gelt på Osterøy. Så det gir litt utfordringer, men vi finner alltid løsninger. Det kule er at vi kan møtes og lage musikk. Vi har alle noe kreativt å gjøre kollektivt. Musikk er en fin hobby, og å være kreativ med venner er bonding. Anbefales.

Ifølge beskrivelsen deres på Facebook er dere verken opptatt av rikdom eller berømmelse, men hva er motivasjonen deres for å drive med musikk?
– Hehe, si det. Motivasjonen er å lage bangers! Motivasjonen er å ha det fett. Å inspirere. Motivasjonen er å være gangster som deltidsjobb. Motivasjonen er å lære.

Hva kan vi forvente fra dere i fremtiden?
– Det er ingen som vet hva dere kan forvente, men dere kan forvente noe. Dere kan kanskje forvente noe sologreier, noe nye greier, noe mer eksperimentelt, utforskende og interessante sanger med et hint av følelser og samfunnskritikk.

Hva tenker dere om hvordan musikken deres har utviklet seg de siste årene?
– Den har gått fra å utvikle seg på en organisk måte, til å bli litt mer strickt. Før slang alle versene rundt omkring, og uventede ting skjedde. Nå er det litt mer strukturert med refreng, vers og bridge. Før var det liksom en suppe av stemmer, som egentlig var ganske kult.

– Nå i det siste har visjonen vært å lange bangers. Og det føler jeg at vi har fått til. Men jeg tror stilen kommer til å forandre seg drastisk fremover. Tilbake til røttene og eksperimentering i ukjente sjangre.

Hvis dere skulle laget et samarbeid med noen, hvem ville dere valgt?
– Lars Vaular. Snakket litt med han her om dagen, men han ville ha 20 000 for et gjestevers, så det la vi på hyllen.

Hvilke Norske artister hører dere mest på for tiden?
– Venner3000 i skrivende stund. Ellers Angelo Reira, Derin Shwani, Unge Banos, Martin Hazy, Swicha Artista, LU:NA, Jezebel og Norsk Tripping. Må bare si den yngre generasjonen er faktisk jævlig dope på musikkfronten!