«Rabagast» gjør seg bemerket på den norske rock-scenen med spiss gitarlyd, buldrende trommer, trønderske tekster og entusiastisk koring.  I juni blir det EP-release og flere konserter på Musikkfest i Oslo. 

Tekst: Elise Daaland

De siste ukene har det bare gått oppover for rockebandet, som holder til i Oslo. I vår har de blant annet spilt på Schous plass og Emergenza-festivalen, blitt lista på Radiorakel og spilt på Nrk P13. Vokalist Kjersti Synneva Moen forteller at drivkraften bak bandet er å lage ting de selv synes er kult.

– Vi driver med musikk fordi det er gøy, og vi håper det skinner gjennom i det vi lager og gjør!

Rabagast sin særegne sound kjennetegnes av spiss gitarlyd, buldrende rytmeseksjon, kvinnelig vokal med trønderske tekster og entusiastisk herrekoring.

– Vi er inspirert av band som Joy Division, Raga Rockers og The Stooges, og tekstene våre handler om tilhørighet, å være deppa og å ha det dødsbra, å være annerledes og å bryte ut.

Den 4. juni spiller de flere konserter på musikkfest i Oslo. På Karpedammen kl 14, Cafe Sør kl 18 og RadiOrakel sin scene kl 19:35.

– Vi er veldig dedikerte og nå går vi hundre prosent inn for alt vi gjør med bandet. Vi har bare lyst å lage musikk og spille så mye vi kan!

Den 7. juni slipper de sin første EP, og det blir releasekonsert på Café Mir den 9. juni kl 20.

– Til sommeren skal vi spille inn album, det blir stas!

Sjekk bandets fb-side her: Rabagast