Den elektroniske popartisten Ruben har hatt stor suksess med sine tidligere låter «About To Collide» og «Madhouse». «Coming Home» er en fortsettelse på historien bak hans tidligere låter, og er en låt som handler om å komme ut av mørket og frem som den personen man er uten filter.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Hei, Ruben!
Hva kan du fortelle oss om dagens singelslipp?

– Hei Rubato!❤️ Dagens singelslipp vil jeg si er en avsluttende fortelling gjennom reisen jeg har hatt angående psykiske lidelser. I låten synger jeg om å komme hjem, ikke på den måten at jeg kommer hjem til mitt barnehjem og familie, men at jeg nå kommer tilbake som den personen jeg egentlig alltid har vært, uten hemninger. Den gode følelsen låten gir deg vil forklare mye av følelsene jeg hadde når jeg endelig følte meg fri fra den psykiske lidelsen. Jeg føler det er viktig å formidle dette for de i alle aldre som sliter med samme problemet, og at det er mulig å komme gjennom det.

Ruben er fra Bjarkøy men bor og studerer for øyeblikket på Rena. Han slapp sin første debutlåt «About To Collide» i slutten av november i fjor. Musikken hans følger en historie og et budskap rettet mot de som sliter psykisk. Med musikken vil han gi de et ansikt og stå sterkt mot janteloven.

Coming Home er fortsettelse på historien fra hans tidligere låter ”About To Collide” og ”Madhouse” hvor han tar stilling til psykisk helse. Han forteller om hans ”road to recovery”, der Coming Home tar for seg det øyeblikket han har komme seg vekk fra sine psykiske lidelser og at han nå velger å fokusere på de mer positive tingene i livet.

Psykiske lidelser er et gjennomgående tema i denne og de tidligere låtene du har sluppet. Hvordan vil du si at tidligere problemer har påvirket deg som den personen du er i dag?
– Jeg har gjennom denne «opplevelsen» lært meg å se på den positive siden av ting. Derfor sitter jeg igjen med troen om at lidelsen har hjulpet meg med å sette negative tanker til side og akseptere at andre personers meninger er deres meninger, og det er noe de må få ha, selv om det kan gå inn på deg. I tillegg tror jeg at alt skjer for en grunn. Hadde ikke jeg gått gjennom denne perioden tror jeg aldri jeg hadde isolert meg hjemme og bestemt meg for å begynne med musikk. Musikken var det eneste som hjalp meg glemme alt rundt og heller fokusere på den kreative siden ved meg selv. Jeg lærte å sette pris på hva jeg var god til og at musikken jeg skapte trengte ikke nødvendigvis å bety så mye for andre, så lenge det først og fremst betydde noe for meg.

”Finding myself took so long, but tell ’em that I’m coming home”

Ruben synger i refrenget at det har tatt tid for han å finne seg selv, men nå kommer han endelig hjem
”Jeg ønsker å fortelle alle at jeg kommer hjem. Ikke i den forstand at jeg fysisk kommer hjem, men at jeg nå er tilbake som den meg jeg en gang var, og nå kommer tilbake og tar kontroll over livet mitt.”

Ruben vil at alle skal vite at han er tilbake, og at de som er på samme reise som han, kan klare seg gjennom sine lidelser for å nå det punktet Ruben selv har nådd.

Låten er både produsert og skrevet av Ruben, på den måten klarer han å kombinere disse to evnene for å få frem de følelsene han ønsker at folk skal høre. Denne låten skiller seg mer ut fra de andre på den måten at han nå leverer en låt som har et større fokus på lyset i enden av tunellen.

Du synger og produserer låten selv. Hvilke fordeler og ulemper finnes det ved å gjøre alt selv?
– Fordelene vil jeg si er størst. Det gir meg muligheten til å kombinere låtskriving og produksjon som jobber sammen som en helhet. Under prosessen ligger det i bakhodet hva jeg ønsker å få til og på hvordan måte jeg vil tekst og lyd skal fremstå. På denne måten krasjer ikke noe med hvordan jeg vil at både opplevelsene og historien min skal komme frem. Ulempen vil jeg si ligger mest i at jeg ikke har så stor erfaring med miksing, og derfor må vi kontakte andre personer for miksing. Igjen ser jeg på det positive i det og tenker heller at det kan hjelpe på med å skape viktige kontakter.

Vi har fått høre at du skal til Los Angeles etter jul. Hva gleder du deg mest i LA?
– Ja! Jeg gleder meg utrolig mye til å dra til LA! I seks måneder skal jeg studere et program som heter «Independent Artist» på Musicians Institute. Det jeg ser mest frem til er å møte likesinnede sjeler og artister jeg kan lære av. Å få muligheten til å jobbe og lære av lærerne og miljøet rundt tror jeg vil hjelpe å utvikle meg selv som artist. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg like mye til å nyte solen og det fine været. ?

Hvordan tror du det kommer til å utvikle deg som artist?
– Jeg tror de forskjellige fagene vil kunne gi meg en utfordring som også vil gi skape en større forståelse på meg selv som artist og hvilke kreative områder jeg kan legge innsats i å fokusere på. Samtidig tror jeg både musikkmiljøet, samarbeid med andre studenter og studering av folkene kan gi meg en ny synsvinkel på både bransjen, folk og sjangere.

10 kjappe med Ruben:

Øl eller vin?
– Liker å tro at man blir fin på vin, så jeg foretrekker det, haha.

Radio eller TV?
– TV! Ingenting er som å se på TV og spise coco pops.

Hjemmefest eller byen?
– Byen! Elsker å møte nye folk på byen som jeg kan danse og feire livet med. Det eneste er at jeg alltid forlater alle jeg egentlig er med, og finner nye folk å henger med. Det kan nok alle vennene mine skrive under på.

Rena eller Harstad?
– Haha dette blir jeg slaktet for, men Rena. Her har jeg musikken, miljøet, og det som hjelper til med å utvikle meg. Selv om jeg utvilsomt savner folkene i Harstad.

Hvilken låt hører du mest på akkurat nå?
– Maria Hazell – Debut

Sommer eller vinter?
– Har gått i protest mot vinteren siden jeg ble myndig. Det er t-skjorte hele året i håp om at værgudene forstår at jeg mener alvor og vil ha tilbake sommeren.

Norge eller syden?
– Syden ?

Fest eller Taco?
– Tacofest er en ting!

Favorittmusikkvideo?
– Major Lazer – Light It Up. Det er bare noe med videoen som gjør at jeg aldri klarer å slutte å se på den når den først er i gang!