For bare noen måneder siden hørte jeg for første gang Oh See Demons premiere sin første låt hos P3-Ruben. Nå er den røffe bergens-duoen ute med deres debut-EP. Med to P3-anbefalinger, og allerede noen radiospillinger på meritten, er bandet klar for å vise verden hva de er gode for. Hør hele EPen under!

Tekst: Jonas Solevåg

Oh See Demons karakteriserer seg selv som et punk/rock band med mye pop-referanser, som grenser til hardcore. Av Epen kommer dette klart og tydelig fram. Det er lett å trekke linjer til andre band på vei opp som Ondt Blod og Honningbarna. De engelskspråklige tekstene gjør det lett å glemme at dette bare er to gutter fra Vestlandet, og at inspirasjonene er band som Blink-182 og Rise Against skinner gjennom.
Vi tok en liten prat med bandet.

Hvem er Oh See Demons?
Oh See Demons er et punk/rock band, som spiller mye på pop-referanser, men grenser også ofte til Hardcore. Bandet ble startet av vår vokalist/låtskriver Martin Andreas Jakobsen, som også er produsent for bandet. Det startet i utgangspunktet bare et soloprosjekt som egentlig aldri skulle bli noe mer, men etterhvert så kom lysten til å sparke i gang et band.

Hvordan har det vært å starte punke-band med bare to medlemmer?

Det har ikke vært så mange utfordringer nå i første omgang. Martin har også erfaring som trommislager, så vi har hatt god mulighet til å produsere både bass og trommer på debut EP’en selv. Den største utfordringen nå er kanskje at vi noen ganger savner flere meninger om musikalske uenigheter. Trommis og bassist er enda ikke bestemt, men vi nærmer oss noe.

Det ryktes om at EPen er blitt laget med et lavt budsjett. Hvordan har det gått?
Hele EPen er selvprodusert. Dette er ikke gjort bare for å spare penger, men også for å ha minst mulig begrensninger. Det er veldig befriende å kunne «styre skuten» selv. Før i tiden klarte band seg med å spille inn demoene sine i en garasje, og dele ut kassetter/mixtapes til venner, så spredde det seg derfra. Vi syntes også det har en stor sjarm når det har litt sånn «gjør det sjøl» preg. Med de verktøyene og den teknologien som er tilgjengelig i dag, ser vi ikke være noe problem med å selv lære seg å bruke innspillingsverktøy og produsere selv, hvis det er interesse for det.

Hva kan vi forvente oss videre?

Vi jobber hele tiden med nytt materiale. Målet er å gi ut ny musikk allerede til sommeren, neste år. «Bite Off..» vil vi si er en utgivelse/samling av sanger som Martin har hatt liggende siden det var et «soloprosjekt», pluss noen nye. For oss er denne EP’en en slags lydprøve, eller en røff start, hvis det er lov å si.