VICAVA er en 19 år gammel artist fra Sandefjord, som nå bor i Bergen. Etter å ha jobbet med ny musikk og jobbet med prosjektet «vi vakke no buffet» de siste to årene, er hun nå endelig klar for å slippe sin debutsingel, FORCED TO DREAM. Singelen er offisielt ute i morgen, men vi har premiere på låten allerede i dag.

Selv om «FORCED TO DREAM» er moderne pop med mye bass, trommer, synther og flerstemmige vokaler, fremstår den også som dramatisk, mørk og mystisk. Samtidig har den hele tiden en håpefull stemning over seg. Låten er produsert av Benjamin Larsen, som også har produsert for artister som Sebastian Zalo og Yung Smul.

Til tross for at låten ved første gjennomlytting er både leken og tilgjengelig, er bakteppet ganske mørkt. Den handler om konsekvensene av seksuelle overgrep.

Om låten sier VICAVA selv;
– Singelen hjalp meg med å lære hvordan jeg kunne håndtere mine egne traumer samtidig som den drev fram en opprørsfølelse mot lovsystemet i Norge. Under skriveprosessen samlet jeg mange som har opplevd det samme som meg. Gruppen kalles idag «vi vakke no buffet». De har inspirert meg til å ville gjøre noe for å forebygge seksuelle overgrep i Norge.

Singelen «FORCED TO DREAM» er første del av et prosjekt som vil sette i gang mer enn bare en samtale. Ambisjonen er at den også skal føre til handling.

– Folk må bli klar over at seksuelle overgrep fortsatt er et helt reelt problem både her i Norge, og selvfølgelig også i hele verden. Det er litt for tidlig å være lei av bevegelser som for eksempel #metoo, forteller hun videre.

– Folk må bli klar over at seksuelle overgrep fortsatt er et helt reelt problem.

Hør låten «FORCED TO DREAM» her: