Surfalot er endelig ute med sin første EP, og det gleder oss stort! «Fire EP» byr på de allerede utgitte Everybody Need Somebody, Brother, Brother og Fire. I tillegg til et knippe nye låter og et spennende samarbeid med Ukas Urørt-vinner, Anana. I et tidligere intervju med Rubato beskrev Surfalot musikken sin som drivende og lystig, og den surfy sounden til Rykkinn-gutten følger som en rød tråd gjennom alle sporene, og vi digger det!

_mg_7329

Tekst: Ida Halvorsen

Vi tok en kort prat med Bendik Johnsrud, som er hans egentlig navn, om de nye låtene, albumformatets fremtid og veien videre.

Først og fremst, gratulerer så mye med slippet! Hva kan du fortelle oss om de nye låtene?
Herlig, takk!
Vel, siden dette er første gangen jeg gir ut noe mer enn en singel er det jo mer variasjon og dybde i låtene om man vil, hehe.

Hvilken av låtene er din favoritt?
Easy if you like it tror jeg. Den ble skrevet i løpet av en times tid på søndags morgen etter en liten snurr på byen i Liverpool for noen år siden. Husker veldig godt følelsen av at en låten bare falt på plass og passet ypperlig som et soundtrack på en ellers treg søndag.

Dette er jo en EP. Vi lever i en tid der det stadig satses på enkeltsingler, så vi lurer på hva dine tanker rundt albumformatet er? Vil det komme album fra deg i fremtiden eller er dette et format du ser for deg at dør ut?
Jeg tror ikke album kommer til å dø ut. Det er jo et veldig fint format for å finne ut hvem en artist egentlig er. Singler har ofte et preg av at ting skal formidles enkelt og effektivt, mens med et helt album kan man ta seg bedre tid i låtene og være fri. Et Surfalot-album er i emningen og blir neste mål!

Siden det er fredag må vi nesten spørre hva planene for helgen er?
Lørdag skal mine beste venner; landslagskokk Emil og mediamannen Torgeir og jeg ha meksikansk fest hjemme med fish tacos coronas og noe venner. Ellers så blir det jobbing.

Hva er planene fremover?
Sitter og jobber med nytt materiale i skrivende stund, så blir jeg å høre live på Trondheim Calling i februar og muligens et par andre steder i løpet av vinteren.

Er det noen du vil takke eller slenge ut en hilsen til?
Shout out til alle som hører på musikken, mamma, pappa, bror, søster og venner.

Surfalot opptrådte på vår 1.års-fest og leverte et show med både nye og gamle låter. Vi anbefaler virkelig å sjekke ut Surfalot live om du har mulighet, for det er liten tvil om at denne artisten kommer til å bli enda større i fremtiden. Vi gleder oss til å se hva veien blir videre, mens vi hører på noen deilige fra «Fire EP» gjennom vinteren.

Vi i Rubato ønsker dere alle en fantastisk helg, og anbefaler alle å høre på «Fire EP», for en deilig start på helgen.