Det unge stjerneskuddet Hedda Mae har allerede blitt omtalt som en av de artistene de har mest tro på i 2020 av «Musikknyheter». I tillegg har hun fått strålende tilbakemeldinger etter årets bransjefestival By:Larm. Vi har fått gleden av å premiere hennes nyeste singel «Too Good To Be True», samt slått av en prat med den talentfulle kvinnen.

Hedda Mae, vil du starte med å fortelle litt om deg selv?
– Absolutt! Jeg er 21 år gammel, kommer fra Bergen, men har en dialekt ikke alle skjønner seg på. Digger musikk. Digger enda mer å spille den live. Og skrive den!

Hvordan har det vært for deg som artist den siste perioden, med tanke på epidemien som foregår?
– Det har jo vært veldig rart. Alt som var planlagt av konserter og utenlandsreiser har enten blitt avlyst eller utsatt- noe som er kjedelig, med tanke på at vi akkurat har kommet i gang med dette prosjektet. Det blir mye hjemmetid, men jeg prøver å bruke den på å skrive låter og å gjøre ting jeg vanligvis ikke ville hatt tid til. Jeg har utforsket det å produsere litt selv, noe jeg synes er veldig kjekt. Ellers så hadde vi en livestreamkonsert forrige uke, og det var utrolig fint å se bandet igjen!

Du er aktuell med singelen «Too Good To Be True», vil du fortelle litt om den?
– Det er jo en skikkelig gla´ låt. Meg og Benjamin, som har vært med å produsere låtene i dette prosjektet, var midt i en annen låt da han kom med en akkordproggresjon begge umiddelbart kicket på. Det var som om låten allerede var der. Vanligvis skriver jeg ikke tekster som er så utelukkende positive, men det føltes riktig for denne låten her. Håper den kan bidra til dansefot og godt humør!!

Når startet du å lage musikk? Hva inspirerte deg?
– Jeg har alltid drevet med noe relatert med musikk, men jeg startet egentlig ikke å skrive min egen før jeg gikk på videregående. Det var min daværende sanglærer Myrna Braza som introduserte meg for det, noe jeg er utrolig takknemlig for. Skrivemessig blir jeg inspirert av følelser, hendelser og erfaringer fra egen hverdag. Å høre på musikk jeg liker og kicker på har også vært en stor inspirasjon, og artister som Anderson . Paak og Bruno Mars er typisk artister som går igjen.

– I starten turte jeg ikke å innrømme at jeg skrev om egne opplevelser og følelser, da jeg syntes det var skummelt å åpne seg på den måten. Men i senere tid har jeg innsett hvor kult det faktisk er, og at man via låtene kan fortelle en historie man ellers ikke ville fortalt. Det blir en form for terapi.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Det er så utrolig mange bra norske artister for tiden!! Jeg vet ikke hvor jeg skal starte, engang. Men; Dagny, Anna of the north, Kamara, Iris, Moyka, Beharie, Boy Pablo, Skaar, Synne Vo, Gabrielle, Cezinando-… the list goes on.