Etter to kritikerroste album, to EP-er og 250 konserter i både Europa og Asia, er Einar Stray Orchestra tilbake. Denne gangen slipper de singelen As Far As I’m Concerned, som er oppfølgeren til A Penny For Your Thoughts som ble sluppet i november.

Tekst: Sina Rindal Petersen

Penny For Your Thoughts er første singel fra albumet Dear Biggotry som forventes i februar 2017. Singelen ble premiert gjennom radiogiganten FluxFM i Tyskland, og et av UK’s mest leste Musikk & Kultur magasin, The 405. Bandet ble også omtalt av The Vinyl District (UK) som ”One of the most exciting acts to emerge from Europe” Det er med andre ord store forventninger til albumet, ikke minst siden de har fått med seg Team Me-frontmann Marius Hagen som produsent. Det er heller ikke hvilket som helst album vi kan forvente oss, da bandet som kjent ikke er redd for å blande musikk og politikk. Denne gangen har Einar Stray Orchestra lovet oss tekster om dobbeltmoral, religiøs oppvekst og deres elsk-hat forhold til Oslo.

Låtidéen kom til meg på skogtur med aktivitetsskolebarna i 2014, ble utviklet videre på mammas hippiegitar på hytta, mens demoen ble innspilt blant fulle pensjonister på danskebåten. Produsent Marius Hagen (Team Me) og Øyvind Røsrud (Rhumble In Rhodos) kutta låta i to. Definitivt vår mest Mars Volta-flørter-med-barokk-inspirerte sang per dags dato. Du kan også kimte korpsbakgrunnen til enkelte bandmedlemmer.

Låta handler om frykten for å forandre seg – frykten for å kaste bort livet fordi man går i feil retning.

Vi har sterk tro på deres nye album, og gleder oss til å høre mer norsk indie-rock i februar. Frem til det slippes kan du lene deg tilbake og varme opp med singelen As Far As I´m Concerned.