Dårlig Vane består av en gjeng unge rappere fra Loddefjord i Bergen. De har hatt stor suksess med sine tidligere singelslipp «Gikk i Bakken» og «Ikkje La Meg», som har blitt sluppet gjennom bergenske NMG/G-huset. Gruppa, som til tider består av fem unge rappere, har også blitt kåret til Ukas Urørt, og spilt på diverse scener landet over den siste tiden. I dag er gutta ute med debut-EPen «71», bestående av seks hardtslående bangers.

Som vanlig har NMG-gjengen teaset dette slippet en stund i forveien, så det har vært mye spenning rundt debuten til Dårlig Vane. Rundt midnatt tirsdag kveld ble 71-EPen endelig tilgjengelig på Spotify. EPen har fått navnet «71», som angivelig henviser til postnummeret 5071 – Loddefjord, hvor guttene er fra.

Stilen er alltid på 71!

Deres mest populære låt, «Gikk i Bakken», har blitt spilt på repeat de seneste månendene, og nærmer seg i skrivende stund nesten 800 000 avspillinger på Spotify, noe som er et imponerende tall for en såpass ny rap-gruppe. Vi har hørt kjapt gjennom debuten, og konklusjonen er at dette er definitivt er låter du kommer til å høre mer enn én gang denne vinteren.

Vi tok en kjapp prat med gutta for å høre deres tanker rundt dagens slipp.

Grattis med slipp! Hva kan dere si om låtene?
– Vi har egentlig ikke tenkt så veldig mye på det, vi har bare laget en del låter som vi føler treffer godt på anlegget. Hver låt har sin egen vibe, og tar deg med til 71-livsstil.

Hvilken låt er dere mest fornøyd med?
– Vi liker selvfølgelig alle låtene, men den vi hører mest på med gjengen vår må nok være «mobber»!

Om dere skulle gi en shout out til noen, hvem skulle det vært til? Og hvorfor?

– NMG/G-Huset, UIM, WSW og alle tjommiene våre som alltid har holdt det nede med oss! As a matter of fact, s/o til alle, dokkar e mat!

Hva er planene fremover?
– Fortsette å gjøre det vi alltid gjør!
Ellers jobber vi med en ny EP. Har et par låter klar allerede. Whatchoutlilbitch!

1. Ikkje La meg
2. Gikk i Bakken
3. Mobber
4. 2 Blå
5. 100
6. 71