Skribent: Ada Mamre

For å sjekke ut en av Oslos ferskeste festivaler dro jeg, Ada og fotograf Alex inn med åpne sinn i går på første dag i Piknik i Parken.

Først skal jeg fortelle deg
Når jeg tenker på festival tenker jeg på fyll, fest og faenskap, og litt musikk også selvsagt. Som student har jeg reka rundt på mange ulike festivaler og mange av de er ganske like i opplevelsen. Den store scenen, de største artistene, masse øl, bli kjent med nye folk og gjøre gærne greier som jeg ellers aldri hadde hatt baller til å gjøre. Så da jeg kom inn på på området til Piknik i Parken fikk jeg en litt sånn «har jeg gått feil?» opplevelse sånn med en gang. I det jeg bikket første sving kunne jeg se at de hadde det jeg lette etter; øl. Så da var det lett å se at Oslos eneste sittende festival er full av masse god stemning og har et publikum som består av tre hovedgrupper: Musikkelskere, 30-årslag og kjærestepar. Så hvorfor skal vi ikke kunne trøkke tel og gjøre plass til studentene også? Dermed tester jeg og Alex ståa på PiP for oss ungdommer.

_DSC9295

Hva slags festival er egentlig PiP?
En festival med hippielignende stemning som har rot i Vigelandmuseet med piknik konsept som sterkeste trekk. Et sted hvor alle som vil kan sitte på sine pledd og høre på kvalitetsmusikk. Tanken på å kunne sitte på festival uten at folk tror jeg er for drita til å stå gjør meg ekstra gira, men på en annen side er det litt klamt her da Norge ikke byr på det beste sommerværet. En annen ting jeg la merke til veldig tidlig er at folk munsjer på ting hele tiden. I tråd med hippieinntrykket stiller PiP med økologisk mat av ypperste klasse, her er det magefyll for alt fra meatlovers til veganere. Men om du er på et studentbudsjett ville jeg kanskje spist før jeg kom da prisene er fort mer enn tigangern til knekkebrød og baconost på Rema. Det kan også være greit å smøre seg med tålmodighet da pilsen må man vente en god stund før man får og køene strekker seg et godt stykke utover gressletta ved alle utsalgsstedene.

_DSC9519


Så kommer kanskje det viktigste; Hvem spiller?

«»

Artistene er av høy kvalitet og sjangermessig ligger bidragene i hovedsak blant, singer-songwriters, folkrock, pop og noe country. Oslos største piknik trekker likevel inn store talenter som Band of Horses, Matt Corby, Damien Rice, Kings of Convenience og The Temper Trap. Sjekk ut artistene selv på PiPs egen Spotifyliste. Så som dere kanskje skjønner er ikke denne festivalen modern av moshpits, men kan heller minne mye om en uendelig lang og fuktig sommerfest i bakgården til en av dine beste venner.

Kveldens musikalske høydepunkter:

21 år gamle Max Jurys stemme skar igjennom PiPs slette som en kniv i smeltende smør. Han dro også referanser til Seinfeld og Arrested Developement som lettet litt ekstra på stemningen under grå skyer. Tommel opp!

Razika ga den ellers rolige festivalen det løftet den trengte med energi som kravlet langt opp i trærne. De spilte både gamle hits og nye låter, som viste seg å få mange av publikummerne til å svinse og svanse i full fart. Uten de hadde det vært fort gjort å enten å sovne eller å begynne å grine av alle de følsomme innslagene. Tommel opp!

_DSC9497
Kveldens musikalske nedturer:
Torontobaserte Weaves spilte med gode intensjoner og litt skrikende vokal, men for døve ører. Eller, jeg var i alle fall døv da jeg gikk der ifra. Tommel ned.

Australieren Matt Corby viste frem godt musikalsk talent, men var litt vel opptatt av å være mystisk til å få en god nok connection med publikum. Tommel ned.

_DSC9254

Alt i alt viser første dag at dette en festival som helt klart er rettet mot de litt mer etablerte hipsterne som er lei av å tråkke rundt på Hove og Slottsfjell og som har råd til å kjøpe åtte øl av gangen for å slippe kø, men for dere som virkelig er opptatt av de sjeldne musikkopplevelsene så vil de kunne være å finne i ro og mak på årets Piknik i Parken i morgen og på søndag.

Tror dere ikke meg kan dere se selv, gjennom Alex sine bilder her:

_DSC9316

_DSC9442

_DSC9324

_DSC8961

_DSC9099

_DSC9088

_DSC9082

_DSC9061

_DSC8984

_DSC9119

_DSC9175

_DSC9405

_DSC9399

_DSC9442

_DSC9473

_DSC9497

_DSC9530

_DSC9552

_DSC9559

_DSC9593-2

_DSC9628