Ingen i Norge (såvidt vi vet), har sluppet tre lange utgivelser på tre dager. Vi lever i en tid hvor singler og spillelister er måten mange konsumerer musikk på. Mr. Pimp Lotion skriver historie ved å gå mot strømmen. Han fortsetter å pimpe på trass. Her er Lotion’s Eleven.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Som trofast Da Playboy Foundation-fan var det vanskelig å ikke måpe av begeistring da Pimp Lotion annonserte at han skulle slippe tre album på tre dager. Dette var under live-innspilling av den meget populære musikkpodcasten Lotion & Smedstad på Slottsfjell, som Mr. Pimp Lotion har sammen med sin makker Oral Bee. Man har ventet i flere år på at Lotion endelig skulle slippe et soloprosjekt. Det har gått såpass lang tid at man har trodd at han skulle forbli Oral Bee sin sidekick for alltid, men de som venter lenge venter ikke forgjeves. Det kan undertegnede skrive under på.

Dagens albumslipp består av elleve låter. I morgen slippes det vanskelige andrealbumet “Lotion’s Twelve” som inneholder 12 låter. På søndag slippes det enda vanskeligere tredjealbumet “Lotion’s Thirteen” som inneholder 13 låter.

Vi hørte med hovedpersonen selv om det finnes en sammenheng i slippene som kommer.

Hva kan du fortelle oss om triologien? Finnes det en rød tråd?

– Rød tråd 1: Spesielt lyttere av podcasten Lotion & Smedstad, vet at karakteren Mr.Pimp-Lotion har endel sære ting for seg, så den såkalte røde tråden er vel at jeg har låter om mange temaer og konsepter som ikke er typiske for hip-hop låter, eller noen annen genre for den saks skyld.

– Rød Tråd 2: På et av albumene er det en låt som handler om at cruiser rundt med hundre tusen i cash på meg og gjør det big. Men så er det en annen låt som handler om at de pengene i virkeligheten bare var lånt av noen skumle karer, som kommer etter meg for å få dem tilbake.

– Planen var opprinnelig å lage kun ett album, oppkalt etter filmen Ocean´s Eleven, men vi (Oral Bee og Lotion) fant fort ut at vi boblet over av idéer så det var umulig å begrense seg til bare ett album. Og siden det er tre filmer i Ocean´s-serien, ble det naturlig med tre allbum. Vi merket at når det nærmet seg deadline var vi glade for at det ikke var flere enn tre filmer i serien.

Tre album på tre dager. Kan det kalles å pimpe (musikkbransjen) på trass, sett i lys av at man ofte slipper singler i dagens strømmeverden?
– Dette prosjektet er det ultimate «Pimping på trass»! Siden album-formatet er litt døende og mange artister gir ut en og en låt, ville jeg gjøre det motsatte, og da på trass gi full gass og gi ut tre album på tre dager. Et av aliasene mine er Mr. All-or-Nothing. Føler at jeg lever opp til det her.

Hastverk er lastverk?

Som skrevet tidligere kom denne nyheten ut da de spilte inn podcast på Slottsfjell tidligere i sommer. Når man slipper tre album på tre dager vil man tro at dette er et prosjekt man har jobbet lenge med, men da de først annonserte nyheten på Slottsfjell kunne Mr. Pimp Lotion fortelle at de fortsatt jobbet med å spille inn låtene.

– Det som er helt insane er at hele triologien er lagd på kun 2-3 måneder. Og vi snakker sommermåneder, noe som har begrenset litt antall gjesteartister, da normale mennensker faktisk reiser på ferie om sommeren. Men vi har likevel klart å få med en gjeng med bosser som setter preg på albumene!

En intens jobb har dermed blitt gjort på meget kort tid. Imponerende eller hastverksarbeid?

Bedøm selv, for her er første album ut i triologien.

Sjekk også ut teaser-videoen til låta “Baris”, hvor han har med Staysmann og Big Daddy Karsten. Kommer det musikkvideo?