Den bergensbaserte indieduoen Party at the Pharmacy har sluppet sin første singel på tre år. Siden forgje singel har de brukt tiden i studio med tungvektere som The Strokes-produsent Gordon Raphael og indie-guru Matias Tellez. Nå er de listet på P3 og spilles på Liverpool FC’s stadion før kamper. Vi tok en prat med guttene for å høre deres tanker om den nye singelen.

For de som ikke vet, hvem er dere?

Party At the Pharmacy er en indie-duo bestående av vokalist og gitarist Samuel Pettersson og gitarist Thomas Soltvedt. Gruppen ble opprinnelig startet som et band i 2014, men har gått igjennom en del endringer siden den gang – både musikalsk og i forhold til besetningen. Tidligere var vi veldig opptatt av at det vi drev med skulle være “rock”. Det vi har jobbet med og spilt inn den siste tiden har en helt annen vibe enn det vi har gjort tidligere.

Hva handler den nye låten om?

Losing You handler om det øyeblikket man forstår at man er i ferd med å miste den man er mest glad i.

Hvordan er det å være tilbake etter 3 års pause?

Det er utrolig deilig å være tilbake etter tre år! Vi har brukt årene godt på å finne ut hvilken vei vi vil gå videre. Tidligere ble låtene til på øvingsrommet med hele bandet, og gjerne spilt på en konsert senere samme kveld. Nå jobber vi mer i hjemmestudio hos Thomas og produserer låtene underveis. Da bruker vi enda mer tid på å terpe på detaljer og utforske forskjellige idéer, og vi føler at vi endelig har funnet ut hva som funker best for oss.

Fortell om studio-session med Gordon Raphael og Matias Tellez. Har de lært bort nyttig visdom?

Det var absolutt en kul opplevelse å dra til Berlin for å spille inn en låt med The Strokes-produsent Gordon Raphael. Vi føler likevel at ting klikket bedre med Matias Tellez, og er veldig fornøyd med resultatet fra vårt samarbeid med han. Han er en fantastisk produsent som umiddelbart forstod vår visjon, og har utvilsomt spilt en viktig rolle for at det nye Party At the Pharmacy låter som det gjør.

Jeg har forstått at låtene deres spilles på Liverpool kamper? er dere fans?

Vi kom i kontakt med en representant i klubben som var interessert i å spille både Let It Slide og Losing You før lagets hjemmekamper. Thomas er stor Liverpool-supporter og synes selvfølgelig at dette er kjempestas. Det er også stort for Samuel – selv om hjertet hans ligger nærmere London-laget Arsenal. «Alle er ikke like heldige med oppdragelsen, dessverre», sier Thomas med et smil.

Har dere en kommentar til youtube-kommentarene om Samuels likhet til Alex Turner?

Gode kunstnere kopierer, store kunstnere stjeler, eller hva? Sier Samuel med et snev av ironi. Neida, det er ikke til å legge skjul på at The Strokes og Arctic Monkeys har vært viktige inspirasjonskilder for meg. Jeg har sikkert plukket opp et og annet triks på veien. Vi tenker at det er helt naturlig at folk drar sammenligninger når man hører på musikk, så lenge folk liker det vi lager er vi fornøyde.

Skjermdump fra youtubekanalen til Party at the Pharmacy

Har dere planer om flere singler, eller må fansen vente tre nye år?

Vi ligger ikke på latsiden, og kan med glede meddele at Losing You er første singel fra vår nye EP som kommer i løpet av høsten! Vi har enda mer på vei, så vi håper at folket er klare for mye Party At the Pharmacy i monitor fremover!