Det er ikke mange timene til Øyafestivalens klubbdag smeller i gang og festlystne musikkelskere trekker inn mot Oslos klubber. De store øyeblikkene fortsetter selvsagt å komme på Tøyen i morgen og ut uken. Da denne uken er stappet full av store internasjonale talenter har vi i Rubato satt opp noen up and coming norske artister du uansett må få med deg.

Skrevet av: Ada Mamre

Gundelach
Oslos klubbveteran og tidligere DJ, Kai Gundelach, har det siste året hatt stor medfart både i Norge og i utlandet. Debutsingelen Spiders fikk han ikke bare listet på P3, men sanket også skryt fra Pharrell Williams. Med rolige klubbtoner og liveband utgjør Gundelach en helt spesiell liveopplevelse som tar deg med til et meget behagelig sted. Det er bare å glede seg til silkemyke toner, ultratrendy outfits og gitarsoloer fra Kai selv.

Chain Wallet
Bergenserbaserte Chain Wallet er fortsatt nye i popscenen i Norge, men imponerer likevel med en 80-talls inspirert og synthpreget poprock som enda ikke er så godt representert. Med tekster og melodier som kan minne om gamle slagere fra  The Cure har det ferske bandet startet opp noe som kan bli en positiv utvikling i norsk pop.

Great News
Live har Great News like mye energi som et storband på ti, men i virkeligheten er det tre bergensergutter som nå spiller det de kaller «daze pop», på noen av Norges største festivaler. Med nysluppet singel «Diamonds» og flere gode låter, vil dette være en act å følge med på. Spesielt om du ønsker å oppleve hvordan det er å løpe hensynsløst utover i en åker mens du skriker «Love her!».

Ivan Ave & Mutual Intentions
I en søt blanding av rap, soul, jazz og synth har Ivan Ave sammen med Ingenstedsbasterte musikk- og kunstkollektivet Mutual Intentions laget deilige låter som kan minne om Common som møter J Dilla og Erykah Badu. På med din fresheste Adidas genser, gjør klar din urbane attitude og nyt.

Cezinando
Etter Urørtserieren gikk i boks, har 20 år gamle Kristoffer tatt hip hop miljøet i Norge med storm. Vi kan vel knapt lenger kalle Cezi for up and coming lenger, men det er ingen tvil om at denne gutten vil nå langt. Etter slippet av minialbumet «Barn av Europa» har han skapt et hoppende bra konsert set. Skal du følge med i musikk Norge må du følge med på Cezinando.

Utenom de overnevnte er det en selvfølge at du også må få med deg Anderson Paak, Foals, Thundercat, Amanda Bergman, KING, Aurora og alle de andre høydepunktene på Tøyen. Popp pilsen, sett på spillelisten og lag et tidsskjema – ikke gå glipp av de skjulte edelsteinene under årets ØYA!